8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Austrija ukida karantenu za putnike iz Hrvatske u ova tri slučaja

Pročitajte još:

Od danas, 1. lipnja putnici koji iz Hrvatske putuju u Austriju nemaju obveze karantene ako su testirani, cijepljeni ili preboljeli covid-19, a Austrija će epidemiološku situaciju gledati kao i Njemačka, na temelju podataka Robert Koch-Instituta, poručila je u ponedjeljak ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Nikolina Brnjac je to poručila nakon sastanka s austrijskom ministricom poljoprivrede, regija i turizma Elisabeth Köstinger u ponedjeljak u Beču, a iz Ministarstva turizma i sporta u priopćenu ističu kako su dvije ministrice “dogovorile olakšavanje turističkih putovanja između Hrvatske i Austrije”.

Na sastanku je Brnjac prenijela da je u Hrvatskoj posljednjih tjedana značajno poboljšana epidemiološka situacija i incidencija je pala na 140,69 na 100 tisuća stanovnika, te su neke županije, poput Istarske, već u zelenom.

Objavila je to ministrica turizma Nikolina Brnjac.

“Od danas putnici koji iz Hrvatske putuju u Austriju nemaju obveze karantene ukoliko su testirani, cijepljeni ili preboljeli Covid-19. Austrija će epidemiološku situaciju gledati po istim pravilima kao i Njemačka na temelju podataka Robert Koch-Instituta. Hrvatska već od sutra počinje s upotrebom EU digitalnih COVID potvrda te su u tijeku bilateralna testiranja s državama članicama. Do sada su validirane COVID potvrde s više od deset članica uključujući i Austriju”, napisala je Brnjac na Facebooku.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: