8 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Bečani u nevjerici: U TRGOVINE ĆE SMIJETI UĆI SAMO S NEGATIVNIM TESTOM?! Javnost neće baš najbolje reagirati na ovu mjeru…

Pročitajte još:

‘Daljnji koraci otvaranja i popuštanja korona mjera tek će moći uslijediti kada ćemo imati više uvida u razvoj događaja s pandemijom. I to uz ulazne testove, kao ključ za gotovo sve, pa tako i sport i kulturu’, poručio je austrijski potkancelar i ministar sporta i kulture

Austrija, suočena s novim valom zaraze, razmišlja o pooštravanju postojećih mjera, a kako piše Večernji list, ulazak u dućane (osim onih prehrambenih i sl.) bit će dozvoljen jedino onima koji predoče negativan PCR ili antigen test na koronavirus.

Istoku ove alpske zemlje, koji bi trebao prvo vrijediti samo četiri dana, odnosno od 7. do 10. travnja za tri, britanskom sojem najzaraženije austrijske pokrajine, Beč, Donju Austriju i Gradišće. Barem bi se to tako moglo dogoditi, ako se ostvare najave jer još se očekuju detalji novih mjera, kao i reakcija austrijske javnosti.

Ministar zdravlja Rudolf Anschober najavljivao je nove strože mjere jučer kasno navečer na zajedničkoj konferenciji za novinare s čelnicima tih triju pokrajina, Michaelom Ludwigom, Johannom Mikl-Leitner i Hansom Peterom Doskozilom prilikom objave „tvrdog“ lockdowna za to područje od 1. do 6. travnja.

Danas austrijski mediji pišu o tome kako je jučer ostalo mnogo otvorenih pitanja na koje navedeni govornici nisu imali odgovore, među kojima je bilo pitanje što će se dogoditi nakon 7. travnja. Austrijska novinska agencija APA kontaktirala je Ministarstvo zdravstva i upitala hoće li doista od 7. travnja za dućane biti potreban negativan test na koronavirus. Odgovor je glasio “prvo samo četiri dana, od 7. do 10. travnja”, uz poruku da nakon “prva faze” slijedi evaluacija aktualnog stanja, što bi značilo ponovni sastanak sa čelnim ljudima triju najpogođenijih pokrajina, s “potencijalnom proširenja te obveze”.

Tom prilično znakovitom odgovoru svoj doprinos u četvrtak dao je i austrijski potkancelar i ministar sporta i kulture Werner Kogler svojom izjavom na sjednici Nacionalnog vijeća austrijskog Parlamenta kako će „ulazni testovi biti ključ za gotovo sve“.

„Daljnji koraci otvaranja i popuštanja korona mjera tek će moći uslijediti kada ćemo imati više uvida u razvoj događaja s pandemijom. I to uz ulazne testove, kao ključ za gotovo sve, pa tako i sport i kulturu“, istakao je Kogler. Onima teško pogođenima posljedicama koronakrize je poručio da će „ državni lonac potpore“ biti dodatno napunjen, a sadašnje mjere produžene, kako bi im se pomoglo. Uz zamolbu: „Strpite se još malo“!

Mediji navode kako si mnogi u zemlji, pa tako ni Bečani, bolje rečeno Bečanke ne mogu zamisliti da će prije ulaska u svaku trgovinu za kupnju robe široke potrošnje kao što su cipele, pulover, čarape i ostale „krpice“ morati prvo na testiranje. I da će negativan korona test biti „ulaznica“ u dućane.

Podsjetimo, u Austriji je “ulazni test” trenutno obavezan za odlazak frizeru, pedikeru, maseru, kozmetičaru i za ostale uslužne djelatnosti u kojima je pružatelj usluge u direktnom kontaktu s korisnikom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
6.6 ° C
7.2 °
4.9 °
92 %
2.1kmh
100 %
Uto
7 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: