10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Britanac završio u ludnici jer nije htio nositi masku zbog korone: ‘Odbijam biti rob!’

Pročitajte još:

Benjamin Glynn odbio je nositi masku u singapurskom metrou, a nakon što je to učinio na sudu, poslan je na psihijatriju

Benjamin Glynn, 39-godišnji Britanac koji je u Singapuru uhićen jer prilikom vožnje podzemnom željeznicom nije htio na lice staviti zaštitnu masku, pritvoren je u psihijatrijsku bolnicu nakon što je sudski proces koji se vodi protiv njega okarakterizirao kao “odvratan”, piše The Telegraph.

Suđenje Glynnu počelo je u četvrtak, a on je tom prilikom rekao da se nikada neće izjasniti kao kriv ili nevin.

– Odbijam biti rob – rekao je Glynn na opće oduševljenje protivnika nošenja zaštitnih maski koje su njegovo pojavljivanje pred sudom pratili iz galerije za javnost.

– Mislim da je ludo što mi se uopće sudi za nenošenje zaštitne maske – dodao je Glynn, inače otac dvoje djece iz Yorkshirea u Engleskoj.

Naime, uhićen je početkom svibnja, jer nije htio staviti masku na lice tijekom vožnje u metrou

Tada mu je omogućeno da se brani sa slobode ako uplati jamčevinu od 2.700 funti, no ona mu je ukinuta 19. srpnja. Glynna se dodatno tereti za prekršaj nenošenja zaštitne maske prilikom pojavljivanja na sudu u srpnju.

Zamjenik javnog tužitelja Timotheus Koh zatražio je od suda da se Glynna pošalje na psihijatrijsko vještačenje nakon što je njegova obitelj rekla da se “značajno promijenio” otkad je počela pandemija.

“Ponašanje optuženog u sudu govori za sebe”, rekao je Koh, na što mu je Glynn povišenim glasom odgovorio: “Moj je um kristalno čist. Potpuno sam budan. Prosvijećen sam.”

Postao je viralni hit
Britanac, koji u Singapuru boravi od 2017. kao zaposlenik podružnice jedne britanske kompanije, tijekom suđenja je tvrdio da “vlada” sobom te da ga se optužbe na njegov račun “ne tiču”.

Njega su ulovile nadzorne kamere kako u metrou ne nosi masku. Možda bi ga i pustili da ta snimka nije postala viralni hit. Nakon toga ga je policija locirala, identificirala i transferirala u pritvor. Njegova se obitelj vratila u Leeds bez njega, a on poručuje da i ovako i onako želi otići. “Pustite me da odem”.

Glynn sve do nedavno nije imao odvjetnika, a u četvrtak je na sudu konstatirao da mu pravne savjete daje Abdul Rashid Abdul Rahman, osoba koja je prvotno bila zadužena za obradu njegove jamčevine.

Sud je, međutim, Rahmanu zabranio da Glynnu daje pravne savjete jer ne posjeduje adekvatne kvalifikacije.

Sud je odlučio da se Glynna zadrži na promatranju u Institutu za mentalno zdravlje u Singapuru do nastavka suđenja 19. kolovoza.

Dok ga je policija odvodila iz sudnice, Glynn je urlao da ga je policija lovila poput “čopora životinja” te da ova odluka “nije pravda”.

Glynna se tereti za uznemiravanje u dva navrata, remećenje javnog reda i mira te nenošenje maske izvan zgrade suda.

U slučaju da ga se proglasi krivim za uznemiravanje, prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od godine dana i maksimalna novčana kazna od 2.600 funti. Ako se utvrdi da je kriv za kršenje mjera za suzbijanje širenja covida-19, može ga se kazniti zatvorskom kaznom od šest mjeseci i novčanom kaznom od 5.300 funti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: