16.2 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Bulj o covid potvrdama: ‘Nisam antivakser, ali ponašaju se kao šumski razbojnici. Plenković? Gledao me s visoka, zvao me Panj’

Pročitajte još:

Ja sam prvi kad se pojavila pandemija držao mjera, ali kako vrijeme prolazilo dogodila se stožerokracija, kazao je Miro Bulj gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u

– Covid potvrde su uvedene nezakonite, Ja nisam mogao donijeti drugu odluku kao gradonačelnik svih građana, nije vrijeme da se dijelimo i ovo nije zakonita odluka – rekao je na početku emisije Nedjeljom u 2 sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

Podsjetimo, Bulj je na svoju ruku odlučio ukinuti Covid potvrde u svom gradu.

Istaknuo je da su vladajući odluku o Covid potvrdama donijeli kao drumski razbojnici.

Na početku je rekao da se epidemioloških mjera držao kada se pojavila pandemija, ali da je s vremenom shvatio da se dogodila stožerokracija.

Smatra da su covid-potvrde uvedene nezakonito.

“Ovo je stožerokracija. Kao drumski razbojnici su preko vikenda donijeli odluku da u ponedjeljak moramo imati covid-potvrde. Da je ovo zakonito, onda se ne bi donijela izmjena zakona. Sami su priznali da nije zakonito, da je, mene bi već davno kaznili zbog ovoga”, rekao je Bulj.

Kaže da nije antivakser, ali da ne želi mjerama dijeliti građane.

“Dok sam ja gradonačelnik Grada Sinja, neću dijeliti hrvatski narod”, kaže Bulj.

Stanković je kazao da treba slušati znanstvenike, na što je Bulj odgovorio:

“Naravno da treba slušati one koji znaju. Nije Miro Bulj znanstvenik. Miro Bulj samo govori iz iskustva da covid-potvrde nisu garant. Nezakonite su i diskriminatorne. Ovo je prisila, ako se osoba ne želi cijepiti. Ne govorim protiv cjepiva, nisam ja antivakser, nemam takve poglede.”

“Ne možemo reći da virus ne postoji, ali je moje osobno pravo hoću li se cijepiti ili ne. Imamo mi i druge mjere, osim cijepljenja, poput razmaka”, dodaje Bulj.

Komentirao je i Plenkovića.

“On je mene nekoliko puta pokušao uvrijediti, pogotovo što se tiče moga obrazovanja, gledao me s visoka. Zvao me Panj”, rekao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
13.9 ° C
16.1 °
11 °
41 %
4.6kmh
20 %
Sub
14 °
Ned
13 °
Pon
12 °
Uto
9 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: