6.4 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Capakova zamjenica: ‘Situacija se pogoršava, među oboljelima su uglavnom mladi, očekujmo postrožavanje mjera’

Pročitajte još:

Zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin kazala je da je najveći porast novooboljelih u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji i da su to uglavnom mlađi ljudi, od 20-29 godina

– Ovakav broji nismo imali od svibnja početka lipnja. Radi se o pogoršanju situacije. Već 6-7 dan zaredom imamo više od 300 novooboljelih, rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin u podnevnom Dnevniku HTV-a.

Istaknula je kako se to odmah osjeti i na broju hospitaliziranih, kojih je prije dva dana bilo ispod 200, a danas ih je 235.

“Najveći porast novooboljelih imamo u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Obično su to zadnjih dana mlađi ljudi, od 20 do 29 godina. To je posljedica okupljanja i odlaska u klubove, a činjenica je da taj dio populacije nije cijepljen”, rekla je Pavić Šimetin.

Istaknula je i da ako se nastave uzlazne brojke, možemo očekivati postrožavanje mjera.

“Način na koji možemo ovo zaustaviti je ograničenje okupljanja i svih situacija gdje se može doći u kontakt, pogotovo s nepoznatima s kojima ne žive. Ako i jesu takva okupljanja, onda moraju biti s maskom i distancom, a i digitalne covid-potvrde daju određenu sigurnost”, istaknula je.

Dodala je da će sutra biti objavljena nova karta Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) te da očekuju da će Hrvatska i cijela obala biti u narančastom.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.4 ° C
7.7 °
2.1 °
72 %
1kmh
0 %
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: