9.6 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

DHMZ već izdao nova upozorenja: Stiže pustinjski pijesak, na snazi upozorenje na toplinski val

Pročitajte još:

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Ponovno je izraženo pritjecanje pustinjskog pijeska u naša krajeve, u južnoj struji. Iz smjera jugozapada, osim afričkog pijeska, pritječu i oblaci, stoga jutros ima slabe kiše, uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana.

Nestabilnosti će biti i u nastavku dana duž Jadrana, uglavnom sjevernog i srednjeg, ali i u gorju, moguće i drugdje u zapadnoj unutrašnjosti.

Prema večeri, u dijelovima Istre i na širem riječkom području može biti jačih nevera.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će biti vrlo vruće, osobito oko 16 sati kada će živa u termometru dosegnuti 33 Celzijeva stupnja, u Slavoniji i do 35. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a ponegdje bi moglo biti i kratkotrajnih pljuskova, javlja RTL.

Najtopliji dio Hrvatske bit će Dalmatinska zagora, makar ni u ostatku Dalmacije neće biti ugodno, uz temperature od 32 do 35 stupnjeva i naoblaku iz koje bi u moglo biti pljuskova, poglavito na sjevernom Jadranu i u gorju.

U utorak će se nastaviti nestabilno vrijeme na zapadu zemlje. Moguće su izraženije nevere s jačim pljuskovima i grmljavinom. No, sve će se stabilizirati od srijede, kada se očekuje sunčano, vedro, pa i vruće vrijeme. Naime, temperature noću bit će vrlo visoke, a danju će se penjati do 36 stupnjeva. Uz to, vjetra gotovo da i neće biti, pa će biti još nepodnošljivije.

DHMZ je izdao upozorenje visokog stupnja za grmljavinsko nevrijeme i vrućinu, s obzirom na to da ulazimo u četvrti toplinski val.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: