5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Dijana Zadravec odgovara na optužbe: ‘U zdravstvu se krade novac poreznih obveznika, a iza toga se krije neliječenje’

Pročitajte još:

U središtu medijske pozornosti u posljednjih nekoliko tjedana našla se Klinika za tumore zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice. Pored odlazaka radiologa, klinika se našla u velikom problemu zbog, kako tvrdi dio djelatnika, pročelnice Dijane Zadravec. Podsjetimo, u petak se održao prosvjed ispred Zavoda zbog ponašanja pročelnice prema djelatnicima.

Kako bi stala na kraj nagađanjima, Zadravec je odlučila otkriti svoju stranu priče.

Na samom početku u intervjuu za RTL Danas istaknula je kako je karijeru stvarala 25 godine i da se ne skriva iza anonimnih prijava.

“Gledajte, ja sam prvo Dijana Zadravec, sveučilišna profesorica koja ima međunarodnu karijeru koju je stvarala 25 godina i ja se ne skrivan iza nikakvih anonimnih prijava. Ja nisam promijenila ime i prezime kao što su to neki. Ukazujem na nepravilnosti koje zamjećujem u svojem radu kao predstojnica i kao prije, zamjenica ravnatelja. Prema tome, neću se pomiriti s činjenicom da se u javnom zdravstvenom sustavu događaju takve stvari da se krade novac poreznih obveznika i da se sve pušta da ide svojim tokom i da se prikazuju financijski gubici, a zapravo se iza toga velikim dijelom krije, ne liječenje bolesnika nego otuđivanje novaca, nas poreznih obveznika.”

Zadravec tvrdi da je nepravilnosti prijavljivala više puta Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu i to kroz više godina.

Kaže i kako je nepravilnosti prijavila više puta Općinskom državnom odvjetništvu i Županijskom državnom odvjetništvu. 2016. godine je prijavila stjecanje nepripadajuće materijalne koristi koje se dogodilo na temelju lažiranih službenih dokumenata u Vinogradskoj. Dodaje i da je prijavila zloupotrebu službenih ovlasti, kao i ministra zdravstva Vilija Beroša zbog snimanja njihovog privatnog razgovora i objave istog. Tvrdi i da je prijavila Miju Primorac zbog namještanja natječaja za njen europski projekt. Kaže i da ju je Primorac lažno optužila za fizičko nasilje jer ju je uhvatila da istovremeno radi u KBC-u i za Europlantaže.

“Nedavno i sam otkrila da se falsificiraju dokumenti da se potpisuje na mjesto predstojnice što sam ja. Odjelni liječnici, doktor Klaus i doktor Čulo, prijavila sam Županijskom državnom odvjetništvu. Za sada, osim za ministra Beroša, bila sam pozvana u Heinzelovu, dala sam svoj iskaz, a po ostalim predmetima nemam saznanje u kojoj su fazi”, otkriva Zadravec.

Kada je riječ o odlasku radiologa, predstojnica ističe da se ne osjeća krivom.

“Nisam kriva za odlazak radiologa“

“Krivo mi je da se zapravo nije do sada detektirao problem manjka radiologa koje sam ja već pokušala nadomjestiti s raspisivanjem 24 specijalizacije za KBC Sestre milosrdnice iz radiologije što sam unijela u Nacionalni plan Ministarstva zdravstva. Moram još reći, odlasci radiologija su uzrokovani i odlaskom u mirovinu, njih osam, a pritom sam zaposlila 20 liječnika, 7 specijalista iz drugih kuća i 13 specijalizanata. Recimo još primjer, KBC Rebro je u godinu i pol dana izgubilo 12 radiologa, Merkur je izgubio 11 radiologa, isto u kratkom periodu, a preostalo ih je samo trećina. Znači taj problem, ako se sjećate u Splitu, šef radiologije je 2018. zavapio jer nedostaje radiologa. Onkološki bolesnici čekaju 12 mjeseci na pregled”, kaže Zadravec i ističe da nikog ne drži u šaci jer je svoju karijeru gradila bez politike.

Na snimci telefonskog razgovora s Berošem, Zadravec je premijera oslovljavala imenom. Upitana je u kakvom su odnosu ona i premijer Plenković. “Premijer Plenković i ja smo stranački kolege. Mi smo poznanici. Zadnji put sam ga srela na jednom stranačkom okupljanju prošlo ljeto u Varaždinu. Mi se ne čujemo i ne komuniciramo”, odgovara Zadravec.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: