16.5 C
Zagreb
Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Evo što je sve država oduzela Mamićima: Oduzimaju sve milijune, stanove, kuće, Bentley, Audi, brod od 12 metara…

Pročitajte još:

Braća Zoran i Zdravko Mamić, kao i članovi njihove obitelji nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda ostali su – bez svega

Nakon pravomoćne presude Vrhovnog suda braći Zdravku i Zoranu Mamić, oni će, kao i članovi njihove obitelji ali i bivši poreznik Milan Pernar ostati i bez dijela svoje imovine koja pripada državi.

Pernar tako ostaje bez 2,97 milijuna kuna, odnosno Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskoga građanskog suda u Zagrebu naloženo je da izbriše Pernarovu suprugu kao vlasnicu kuće površine 104 četvorna metra i 239 kvadrata dvorišta u Zagrebu, ukupne vrijednosti milijun i 715 tisuća kuna. Ta nekretnina postaje vlasništvo države, a Pernarova supruga Tajana kao vlasnica mora je u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude osloboditi od osoba i stvari pod prijetnjom ovrhe, piše Slobodna Dalmacija.

Pernarovi ostaju i bez automobila VW EOS 2 TDI, starog 13 godina, koji je vrijedan nešto manje od 85 tisuća kuna, a MUP mora u evidenciji registriranih vozila izvršiti upis prava vlasništva na državu. Pernar treba predati automobil u roku od 15 dana te u državni proračun mora uplatiti i nešto više od 296 tisuća kuna, koliko iznosi razlika između oduzetih nekretnina i ostvarene protupravne imovinske koristi po presudi Vrhovnog suda.

Odbjegli čelnik Dinama Zdravko Mamić ostaje bez lijepog dijela nekretnina i automobila. Odnosno, članovi njegove obitelji. Pravomoćno je utvrđeno da je stariji Mamić kaznenim djelom ostvario korist od 52 milijuna i 37 tisuća kuna te to postaje državni novac. S njegova računa u Hypo-Alpe-Adria banci oduzima se 105 tisuća kuna dok se s računa u istoj banci njegove kćeri Ive oduzima gotovo 31 tisuća eura te još 78 i pol tisuća eura s Ivina računa u Erste banci. Bez šest tisuća i 300 eura ostaje s računa u Erste banci i Zdravkova starija kći Lucija. Svim bankama u kojima su imali račune presudom je naloženo da u roku od 15 dana prenesu uplate u državni proračun pod prijetnjom ovrhe.

Od Mamićeve supruge Marine oduzet je i novac koji je nađen u pretrazi njihove obiteljske kuće, a radi se o 21.270 eura i 17 tisuća kuna. Mamić je ostao i bez sedam milijuna kuna koje je imao na depozitnom računu u Poštanskoj banci, a koji je novac još 2015. godine banka prebacila na račun državnog proračuna.

Mamić ostaje i bez stana u Preradovićevoj ulici u Zagrebu u stambeno-poslovnoj zgradi Cvjetni. To je stan s osam prostorija i terasom površine 164 četvorna metra te ‘pripadcima ukupne površine 148,92 metra kvadratna’, uz dva garažna mjesta, sveukupne vrijednosti 6,97 milijuna kuna, u formalnom vlasništvu Marine Mamić.

Vrhovni je sud naložio zemljišnim odjelima sudova na čijem se području nalaze nekretnine da izbrišu prijašnje vlasnice i prebace ih na državu te Marina Mamić i Vanja Horvat moraju u roku od dva tjedna predati nekretnine državi.

No nije to sve što je država oduzela Mamiću. Tu je još i 1,6 milijuna vrijedna 12-metarska brodica s pripadajućim izvanbrodskim motorom Mercury te automobil marke Bentley Continental 6.0 GTC iz 2007. godine, vrijedan 873.300 kuna, čija je vlasnica Marina Mamić, te automobil Audi 2.0 TDI Sport, vrijedan 375 tisuća kuna, u vlasništvu Vanje Horvat. Sve to Lučka kapetanija Šibenik i MUP trebaju prebaciti u vlasništvo države, a Mamić još državi u roku od dva tjedna mora uplatiti razliku između vrijednosti onoga što mu je oduzeto i onoga što je protupravno zaradio. Radi se o još 25 milijuna i 540 tisuća kuna.

Zoran Mamić pak ostaje bez 2,69 milijuna kuna, koliko mu je trebao isplatiti Dinamo, a što mu je država blokirala još 2015. godine, i to postaje državni novac. Nadalje, oduzima se nešto manje od 48 tisuća kuna koje je u Erste banci imala Ana Mamić, još jedna bivša Zoranova supruga. Ana zbog grijeha svog bivšeg životnog partnera ostaje i bez automobila Land Rover Evoque, starog 10 godina i vrijednog 210 tisuća kuna. Sada već bivši Dinamov trener mora državi u roku od 15 dana platiti i 25 milijuna i 894 tisuće kuna razlike između vrijednosti oduzetih nekretnina i pokretnina te nezakonito ostvarene imovinske koristi.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Hajduk: Očekujemo da sve institucije i javnost zaštite najboljeg igrača HNL-a

Dan nakon što je Marko Livaja napustio pripreme hrvatske nogometne reprezentacije u Rijeci oglasio se i njegov klub Hajduk...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
17.3 ° C
19.3 °
15.8 °
90 %
0.5kmh
0 %
Čet
26 °
Pet
27 °
Sub
24 °
Ned
23 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9331
GBP
1,1628
CHF
1,0269
CNY
0,1308
HUF
0,0027
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: