6.3 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

GDJE JE NESTAO MATEJ PERIŠ: ‘Nema nasilja, Matej nije bježao od nikoga!’ Sad se postavlja pitanje svih pitanja

Pročitajte još:

Proteklih dana, dok u Beogradu i dalje traje potraga za nestalim Matejem Perišem, pojavilo se nekoliko novih snimki iz noći 31. prosinca kada je posljednji puta viđen. Beogradski novinar Mladen Mijatović analizirao je te snimke ističući kako je neoborivo dokazano da te kobne noći nije bilo ikakvog nasilja nad Matejem, piše Kurir.

”Još nije utvrđena autentičnost te snimke i, nažalost, u javnosti se pojavljuje mnogo špekulacija, poluinformacija i dezinformacija. Nedvosmisleno je tijekom istrage utvrđeno na temelju snimki nadzornih kamera i drugih pokazatelja da Mateja Periša nitko nije jurio niti je od nekoga bježao te da je prije samog ulaska i skoka u rijeku Savu bio sam. Dakle, nije moguće da je netko bio pored njega ili da ga je gurnuo u vodu”, kazao je Mijatović.

On ističe da u vezi ovog slučaj postoji jedna velika nepoznanica. Na snimkama s nadzornih kamera, koje je rekonstruriala i u medijima emitirala beogradska policija jasno se, kaže Mijatović, vidi Matejevo kretanje.

”Ti su snimci očit i konkretan dokaz da nije bilo nikakvog nasilja nad hrvatskim državljaninom. On je iz nekog razloga svojevoljno trčao beogradskim ulicama kobne noći. Nadam se da će istragom biti utvrđeno zašto je to radio”, kaže.

Mijatović također ne dovodi u sumnji da su pripadnici MUP-a Srbije poduzeli sve što su mogli kako bi pronašli Periša.

”Angažirane su organizacijske jedinice MUP-a, među njima riječna policija, ronilačka jedinica Žandarmerije, policijska brigada, pripadnici različitih policijskih stanica, a zatim su se u potragu uključili i pripadnici policijskih uprava Pančeva, Smedereva i Požarevca. Koliko se ozbiljno pristupilo slučaju govori i potvrda MUP-a Hrvatske, čiji su predstavnici boravili u Beogradu i razgovarali sa srpskim kolegama o slučaju”, smatra ovaj beogradski novinar.

Glavna nepoznanica kobne večeri
Na koncu je rekao kako se traži odgovor na još jedno važno pitanje.

”Zasad nije poznato zašto je Periš odlučio izaći iz noćnog kluba i napustiti dugogodišnje prijatelje s kojima je proveo cijelo popodne, večer i dobar dio noći. Glavna nepoznanica je njegov motiv da bez jakne izađe iz noćnog kluba i ode u nepoznatom pravcu’, kazao je Mijatović i napomenuo kako se za nestalim osobama traga sve dok ne budu pronađeni, bez obzira na epilog ili rezultat potrage.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
5.2 ° C
8.7 °
2.8 °
80 %
0.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
7 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: