4 C
Zagreb
Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Gradonačelnica Malog Lošinja prodala je staru školu: Novac je potrošila, ne želi reći na što

Pročitajte još:

Novac od prodaje starih škola trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu.

Mnogi se ovih dana pitaju je li HDZ-ova Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja potrošila novac koji je grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, iako je ta sredstva trebala namjenski uložiti u projekt gradnje nove školske, sportske dvorane.

Gdje je novac?

Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u tamošnjoj Zagrebačkoj ulici. Puni iznos trenutno nije na gradskom računu, piše Telegram. Naime, 12. travnja ove godine grad je raspolagao s nešto više od 5,6 milijuna kuna, od čega se, dva milijuna odnose na dozvoljeni minus. U tom trenutku grad imao samo 3,6 milijuna kuna gotovine.

U čudno trošenje novca od prodaje stare škole posumnjali su početkom godine gradski vijećnici. Njima je gradonačelnica rekla da se novac nalazi na gradskom računu. Kad su te sumnje dospjele u javnost za iznos od 6,5 milijuna kuna zainteresirala se i Primorsko-goranska županija (PGŽ) kao osnivač škole. No ni njima, potvrdili su za Telegram, gradonačelnica nije precizno odgovorila.

Novac od prodaje starih škola trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu na osnovu ugovora iz 2003. godine. Ni županija ni gradski vijećnici nisu dobili konkretan uvid u gdje je prihod od prodaje škole.

”Nije se potrošio ni na plaće, ni na manifestacije, ni na neke druge stvari koje su nepotrebne. On je tu, o njemu se vodi računa i čekat će da riješimo urbanistički plan, da se riješi projektna dokumentacija i onda će se zajedno s tim sredstvima i ostalima koja budu na raspolaganju, ovisno o cijeni koštanja, uložiti u izgradnju školske sportske dvorane. Prihod od prodaje je tu i neka se nitko ne brine”, izjavila je Kučić u veljači, piše RTL

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Zvezdaš iz Knina i igrač koji često spominje Oluju:’Nitko ne smije kritizirati Srbiju’

Miloš Degenek defenzivac je Australije rođen u srpskoj obitelji u Kninu 1994. S obitelji je napustio grad tijekom Oluje...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
4.4 ° C
4.9 °
3.1 °
92 %
0.5kmh
100 %
Pon
8 °
Uto
7 °
Sri
5 °
Čet
4 °
Pet
5 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,5792
USD
7,1634
GBP
8,8376
CHF
7,6647
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: