15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

HDZ-ov načelnik o mlaćenju migranata: ‘Samo neka mlate! I ja sam nekada na paši krave tuko’

Pročitajte još:

HDZ-ov načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović na Facebook stranici jednog lokalnog portala komentirao je nasilje interventnih policajaca nad migrantima odobravajući njihove postupke.

Komentar je to Dražena Pavlovića (HDZ) načelnika općine Velika Ludina ispod Facebook objave lokalnog portala Kutina info, koji je objavio snimku na kojoj se vidi kako migrante na granici mlate palicama, ali i izjavu potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, koji je potvrdio da je riječ o hrvatskim policajcima.

1 1

Nazvali smo Pavlovića za komentar.

– Dobro, to je tu naš portal gdje se zezamo – započeo je HDZ-ov načelnik te kenuo pojašnjavati svoj stav o postupanju hrvatskih policajaca nad migrantima.

“Slušajte, ako netko tri puta hoće ući negdje gdje ne smije ući, a kako ćeš ga spriječiti? Mislim to je definitivno tako. Kako mu možeš reći lijepo, gle nemoj ići. Moraš ga prepratiti nekamo gdje treba i to je tako. Ja tako mislim.”

Na pitanje je li baš u redu da se ljude udara, Pavlović je odgovorio: “Gledajte, ako ne možete drugačije, što mislite. Naravno da ne možete nekoga tko vam deset puta prođe preko granice i deset puta ga vraćate nazad…jednostavno nema drugog načina. Ne možete vi njima pisati zamolbe”.

‘Nema tu nasilja’
Potom je dodao kako “nema tu nasilja” i da ljudi “rade svoj posao”. “Zbog čega oni nose te palice. Znači te palice imaju nekakav okvir. E sad taj okvir zakonski se može tumačiti na razne načine. Oni nisu tete u vrtiću, razumijete. Oni su policajci koji čuvaju granicu. Pogledajte što sam podijelio na Facebooku. Ne pada mi na pamet da bih ja išao u neku zemlju, tako preko nekakve šume ili rijeke, da bih ilegalno ulazio u neku zemlju i da bi prošao nekažnjeno. Pa ne može to tako”, istaknuo je, no na spomen suspenzije policajaca odustao je od daljnjeg razgovora s novinarima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: