6.3 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

HOROR U KLAIĆEVOJ: Dovezli curicu (2) sa stravičnim ozljedama glave i tijelom punim modrica, sumnja se u premlaćivanje

Pročitajte još:

Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u srijedu je stigla djevojčica (2,5) pretučena gotovo  do smrti, javlja 24sata. Osoblje govori kako su šokirani i zgroženi te da nešto takvo nikada nisu vidjeli u njihovoj bolnici.

Dvogodišnja djevojčica naime ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Osim toga, djetetu je tijelo puno modrica, što onih nedavno razvijenih to i onih starijih.

Uz to, tijelo djeteta puno je modrica različite starosti koje su znakovi prijašnjih ozljeda

Šokirani smo i zgroženi. Ovako nešto nikad nismo vidjeli u našoj bolnici, kaže nam osoblje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj govoreći o djevojčici (2,5) koja je kod njih stigla u srijedu pretučena gotovo do smrti.

Djevojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su, doznaje 24 sata, brutalne i zastrašujuće, doslovno ekstremne, a djetetu je, uz to, tijelo puno modrica različite starosti. Dijete je na intenzivnoj, priključeno na respirator, a ozljede su toliko teške da ima vrlo male šanse da preživi.

Sve upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom. Majka djeteta, naime, daje proturječne izjave, od toga da ne zna što se dogodilo do toga da je dijete palo.

No, vidljivo je da je dijete zanemarivano jer ima neliječen svrab.

Djevojčica je iz okolice Nove Gradiške, a u srijedu ujutro prvo je dovezena u tamošnju Opću bolnicu gdje su je liječnici reanimirali i intubirali. No, s obzirom da težinu ozljeda, prevezena je u Klaićevu i u tom trenutku bila je u komi. Stanje joj se dodatno pogoršalo.

O svemu obaviještena i policija

O svemu je obaviještena policija koja je u četvrtak trebala doći u Klaićevu.

“Upoznati smo sa slučajem, no u ovom trenutku ne možemo ništa reći o tome kako su ozljede djeteta nastale. U tijeku je kriminalističko istraživanje koje bi trebalo dati odgovor na to je li netko ozlijedio dijete i na koji način”, rekao je Damir Brezić, službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

‘Razlog udomljavanja bili su nepovoljni uvjeti kod obitelji, a i bolest djeteta. Navodno je riječ o autoagresivnosti djeteta. U obitelji ima još dvoje djece, razlika je po godinu dana. Kako su se uvjeti kod obitelji djevojčice popravili, odlučili smo udovoljiti zahtjevu roditelja i vratiti je iz udomiteljske obitelji. Uz to smo odredili mjeru stalnog nadzora od strane naše socijalne djelatnice, koja im je odlazila u posjet dva puta tjedno. Čuli smo za ozljede djeteta, za sada nemamo informaciju kako su one nastale. Socijalna radnica koja je nadzirala tu obitelj rekla je da ona nije imala spoznaju niti je bilo što upućivalo na to da bi se s djetetom moglo nešto dogoditi’, rekao je Branko Medunić, ravnatelj CZSS-a Nova Gradiška.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
5.2 ° C
8.7 °
2.8 °
80 %
0.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
7 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: