4.8 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Šef Klaićeve: Teško ozlijeđena djevojčica (2) bori se za život nakon operacije u Klaićevoj

Pročitajte još:

Novi detalji jezivog slučaja: doktor Roić jutros je iznio nove informaciju o stanju dvogodišnje curice

Troje djece iz iste obitelji iz koje je i dvoipolgodišnja djevojčica, koja se zbog teških ozljeda mozga i glave od srijede u Klaićevoj bori za život, smještena su udomiteljske obitelji. Potvrdio je to jučer navečer za HRT ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić. Ta djeca, kako je kazao, ranije nisu bila u udomiteljskim obiteljima, a sada će ondje ostati do okončanja istrage.

“Iz Opće bolnice Nova Gradiška u srijedu je dovezeno  dvoipolgodišnje dijete, a zbog težine ozljeda direktno je primljeno na jedinicu intenzivnog  liječenja. Dijete je sada na mehaničkoj ventilaciji, vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu”, izjavio je Roić Hini.

Roić ističe da je dijete već dovezeno u teškom stanju u Klaićevu, gdje je napravljena dodatna obrada.

“Monitoriraju se vitalne funkcije, izrazito je kritično stanje i vitalno je ugrožena”, rekao je ravnatelj.

Ističe da su okolnosti ozljeđivanja potpuno nejasne tako da su reagirale policija i socijalna služba, koje istražuju okolnosti ozljeđivanja.

Nažalost, kako Index neslužbeno doznaje iz bolnice, šanse za preživljavanje curice su male.

Portal 24sata piše da je djevojčicu iz okolice Nove Gradiške najprije u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka te pritom rekla da je dijete palo i ozlijedilo se. No, kako navode, sve upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati i intubirati, no s obzirom na težinu ozljeda poslijepodne su je prevezli u Klaićevu i u tom je trenutku bila u komi.

“Policijski službenici su još jučer zaprimili dojavu o tom slučaju i tada su već započela prva kriminalistička istraživanja. Uključili smo cijelu liniju kriminalističke policije u istragu slučaja”, rekao je za HTV Damir Brezić, glasnogovornik PU brodsko-posavske.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
4.8 ° C
5.5 °
1.9 °
89 %
2.1kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
10 °
Čet
14 °
Pet
14 °
Sub
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: