6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Baki (89) u Zaraznoj vezali ruke u zrak,tako je spavala: Unuka se požalila to je nehumano

Liječnicu nikada nisu mogli vidjeti uživo, nego kontaktirati samo telefonski u određenom vremenu. Zvali su je svakodnevno, no unuka navodi kako liječnica nije odgovarala na sva njihove pitanja.

Pročitajte još:

Unuka 89-godišnje žene požalila se da na uvjete u kojima je njezina baka bila u Zaraznoj bolnici u Zagrebu. Kako je istaknula, baki su joj vezali ruke u zrak i tako ju je obitelj zatekla da spava. Također, unuka navodi da je baka dobila rane zbog neadekvatnog presvlačenja. “Držali su je vezanu i to nehumano. Ona ima 89 godina i kad god smo pitali liječnicu informacije oko toga kakvu ima bakteriju, što je s njom, stalno bi nam odgovarala da što bi mi htjeli, da ona ima 89 godina”, kaže za 24sata unuka te dodaje kako baku nisu smjeli posjećivati zbog COVID-a.

“Baka je došla sa sela, nije znala ni gdje je, dementna je. Molili smo da bar puste njenu kćer, no nisu dali”, dodala je te istaknula kako je prizor bake sa zavezanim rukama u zraku vidjela njezina nećakinja kada je došla ispred prozora. “Kasnije su nam dozvolili samo jedan posjet. Moja sestra je bila kod nje taj jedan put i vidjela je da su baki bile zavezane i noge, a kad su je pustili da uđe unutra, odvezali su joj ruke. Kad je rekla što je to, rekli su nam da su je morali zavezati, iako je nepokretna. Potom nas je sestra zvala na videopoziv, a baka je vikala: ‘Molim vas spasite me'”, priča unuka.

Ravnateljstvo Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” istaknulo je za 24sata da se ne mogu javno izjašnjavati o konkretnoj situaciji bez privole pacijenta ili njegovog zakonskog zastupnika ili skrbnika.

“Ističemo kako u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ postoje dokumenti koji uređuju potrebu za humanom fiksacijom bolesnika, kao i jasne upute o posjetama bolesnicima tijekom bolničkog liječenja te su svi djelatnici Klinike u obvezi njihovog pridržavanja”, stoji u odgovoru.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
90 %
0kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: