7.5 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Definitivni kraj ljeta: Zbog moguće obilne kiše prijete nam poplave

Pročitajte još:

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Većinom je vedro na istoku unutrašnjosti i u Dalmacije, dok je zapadnije umjereno do pretežno oblačno. U nastavku dana nastavit će rasti naoblaka, kako nam se sa sjevera približava hladna fronta. Prije njezinog nailaska jačat će jugo i jugozapadnjak.

Postoji mogućnost i da kasnije tijekom dana padne malo kiše ili kakav prolazni pljusak s grmljavinom, i to najizglednije na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području, i u Gorskom kotaru.

Četvrtak donosi češću kišu i pljuskove, osobito duž Jadrana, gdje je izgledna lokalno obilnija oborina, prije svega na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici.

U petak će oborina biti učestalija i na kontinentu, gdje isto tako lokalno može biti obilnije oborine, iako izglednije duž Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici.

‘Vrlo je vjerojatno da će lokalno pasti i više od 100 mm kiše, moguće i u kratkom periodu u obliku intenzivnih pljuskova s grmljavinom ili olujnih nevremena što može uzrokovati bujične i urbane poplave’, istaknuli su u specijalnom priopćenju meteorolozi DHMZ-a.

Na moru su lokalno moguće nevere.

Osjetno će zahladnjeti u danima vikenda, u dijelovima unutrašnjosti i za desetak stupnjeva. Na moru će dojmu svježine doprinijeti jaka bura, olujne jakosti na udare. Bura će, naravno, rashladiti i more.

Ovime ćemo se definitivno pozdraviti s ljetom, stiže jesen i prije kalendarskog početka!

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9 ° C
9.4 °
5.4 °
74 %
6.2kmh
75 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: