14.6 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Djevojka (20) u Lici uhićena zbog ubojstva bebe, bacila ju je u bunar

Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva osumnjičena je uhićena, predana pritvorskom nadzorniku i protiv nje je podnijeta kaznena prijava nadležnom odvjetništvu

Pročitajte još:

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave ličko-senjske dovršili su opsežno i složeno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Perušića, koje je pronađeno 4. kolovoza 2023. godine.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teškog ubojstva – izvijestila je policija.

Zbog zaštite obitelji policija neće iznositi više detalja oko slučaja.

Beba bačena u bunar
Portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo novorođenčeta nađeno u seoskom bunaru. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode. Pronašao ga je stočar kada je došao uzeti vode iz bunara da bi napojio stoku. Novorođenče je nađeno u gotovo pustom naselju, pa se pretpostavlja da je tamo dovezeno.

Obitelj živi u neimaštini
Doznajemo da je riječ o djevojci iz obitelji u kojoj već ima puno djece, a socijalna anamneza iznimno je loša. Osim teške neimaštine, ova je obitelj opterećena u bolestima.

Inače, na početku ovog složenog kriminalističkog istraživanja policija nije imala ni najmanje naznake o mogućem počinitelju. Ipak, temeljitim radom i vještačenjima došli su do dokaza na osnovu kojih su zaključili da je ubojica baš 20-godišnja mama bebe čije je tijelo nađeno u bunaru.

Djevojci određen istražni zatvor
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je objavilo kako su uhićenu ispitali u ponedjeljak, 15. kolovoza.

“Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 15. kolovoza 2023., u službi dežurstva, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićene hrvatske državljanke (2003.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 2. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnja osumnjičenica od 30. srpnja do 4. kolovoza 2023. na širem području općine Perušić, počinila navedeno kazneno djelo na štetu tek rođenog djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške.

Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičenici odredio istražni zatvor po zakonskoj osnovi iz članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08. Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu u odnosu na odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora po zakonskoj osnovi iz članka 123. stavak 1. točka 4. ZKP/08”, objavio je ŽDO.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.7 ° C
17.2 °
11.4 °
67 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: