9 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Dolazi nagla promjena: U četvrtak prijepodne na zapadu oblačno s kišom, u gorju susnježica

Drugi dio tjedna donosi izraženu promjenu vremena. U četvrtak prijepodne na zapadu većinom oblačno s kišom, lokalno i obilnom, a u gorju će uz pad temperature biti i susnježice ili snijega.

Pročitajte još:

Još danas barem djelomice sunčano i ugodno, a zatim od četvrtka oblačnije s kišom i pljuskovima, lokalno izraženim, a u gorju uz pad temperature i snijegom.

Danas bez promjene – od jutra djelomice, na istoku i jugu i pretežno sunčano, jedino na zapadu povremeno više oblaka. Uz obalu u početku slaba do umjerena bura, zatim vjetar s mora, drugdje slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadnjak.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano. Zapuhat će južina, a prema večeri i naoblaka rasti. Temperatura između 16 i 18 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, puhat će većinom slab, povremeno i umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura oko proljetnih 18 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano, a puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, zatim krajem dana sve jače jugo. Temperatura do najviše 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju u početku sunčana razdoblja, zatim će se prema kraju dana skupljati sve više oblaka, a i južina će jačati. Temperatura između 12 i 17 stupnjeva.

Drugi dio tjedna donosi izraženu promjenu vremena. U četvrtak prijepodne na zapadu većinom oblačno s kišom, lokalno i obilnom, a u gorju će uz pad temperature biti i susnježice ili snijega. Do kraja dana će oborina biti i na istoku zemlje, ali kako će tu promjena stići dosta kasnije još će u četvrtak biti i toplo. Nestabilno ostaje do kraja tjedna, jedino će za vikend biti malo toplije.

Na Jadranu u četvrtak nagla promjena – bit će kiše i pljuskova, lokalno i izraženih nevremena. Promjena će prvo zahvatiti sjeverni Jadran, zatim do kraja dana i Dalmaciju. Puhat će umjereno i jako jugo, u petak prolazno sjeverozapadnjak, zatim opet jača jugo, a onda u nedjelju pod Velebitom okreće na jaku buru, piše Danas.hr.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
8.5 ° C
8.8 °
6 °
76 %
5.7kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: