6.3 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

DORH se oglasio o tučnjavi na Platku: Zbog ovog udarca pokrenuo istragu zbog mogućeg kaznenog djela

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u utorak je izvijestilo da je otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjaka kojega sumnjiči da je tijekom nedavne tučnjave na Platku počinio kažnjivo djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Pročitajte još:

Riječko tužiteljstvo tu je informaciju objavilo kao dopunu priopćenja od 3. veljače, kada je izvijestilo da je nakon analize zaprimljenog policijskog izvješća odlučilo da su oko tučnjave na Platku potrebni dodatni izvidi nakon kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka.

Tužiteljstvo je tada izvijestilo da ih Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila o tučnjavi na Platku u kojoj su ozlijeđene tri osobe, o čemu su saznali iz medija, pa je zatražena dostava pisanog izvješća o svemu utvrđenom.

Policija je ranije objavila da će prekršajno prijaviti petoricu sudionika tučnjave na Platku, a među njima je i 21-godišnjak protiv kojega je sada tužiteljstvo pokrenulo i kazneni postupak.

Tučnjava na Platku se dogodila nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upali u dublji snijeg i zaglavili se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.

Dobio je više udaraca, među ostalim i nogom u glavu te je onesviješten. U pokušaju razdvajanja i smirivanja situacije mladići iz BMW-a, inače MMA borci, su udarili još nekoliko osoba pa je troje ozlijeđenih završilo u riječkom KBC-u gdje je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama.

Analiza sukoba preko snimke
Sukob je počeo nakon što se dvojica MMA-ovaca (jedan u bijeloj i jedan u crnoj jakni) verbalno sukobljavaju s HGSS-ovcem koji je odbio izvući BMW zaglavljen u snijegu. Mlađi muškarac, u bijeloj jakni, udara u glavu HGSS-ovca koji pada na tlo. Sukob se nastavlja naguravanjem u kojem moguće ima još udaraca, no taj se dio ne vidi najbolje na snimci.

RTL Danas nam je ustupio snimku tučnjave.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
3.3 ° C
6.5 °
0.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: