20.8 C
Zagreb
Petak, 9 lipnja, 2023

Drogirana majka sina ostavljala bez nadzora dječak koji je gol lutao Zagrebom dobit će epilog na sudu

Zbog povrede djetetovih prava jer u većoj mjeri nije pravilno skrbila o dječaku starom osam godina od 15. kolovoza 2020. do 20. lipnja 2021. protiv majke u Zagrebu je podignuta optužnica, a tužiteljstvo za nju traži godinu dana zatvora.

Pročitajte još:

Nakon što je prije nešto više od dvije godine u jednoj ulici u Zagrebu ujutro uočen dječak kako trči cestom gotovo potpuno bez odjeće i zaliven crvenom bojom, a nakon čega je na dojavu prolaznika urgirala policija, otkriveno je da je riječ o osmogodišnjem autističnom djetetu koje stanuje u jednoj od obližnjih ulica, a njegova 44-godišnja majka zanemaruje svoje roditeljske dužnosti.

Protiv dječakove majke podignuta je optužnica zbog povrede djetetovih prava jer o dječaku od 15. kolovoza 2020. do 20. lipnja 2021. u većoj mjeri nije pravilno skrbila. Tužiteljstvo za nju traži godinu dana zatvora jer je otkriveno da je u više navrata ostavljala sina bez nadzora dok je bila pod utjecajem opojnih sredstava pa je dječak u nepunih godinu dana tri puta odlutao iz kuće bez odjeće i obuće te su ga građani zaticali na prometnicama, a na kraju je u lipnju 2021. žurno izdvojen iz obitelji i smješten u ustanovu koja se bavi i autističnom djecom.

Kad su u dječakov dom osim policije došli i djelatnici Centra za socijalnu skrb Zagreb, majku su zatekli u lošem fizičkom i psihičkom stanju i vrlo usporenu, a u izvješću su naznačili da sumnjaju da sumnjaju da konzumira droge i alkohol, piše Jutarnji list.

Dječakova majka osvrnula se na svoju brižnost naglašavajući da je oko kuće izgradila ogradu kako sin ne bi mogao odlutati. Međutim, navela je i da tih kobnih dana vrata nisu bila zaključana te da ne zna tko ih je ostavio otključana.

I majci i ocu Centar je odredio mjeru stručne pomoći i potpore u ostvarivanju roditeljske skrbi. I dok je ocu stalo te je u konstantnoj komunikaciji s Centrom i poduzima sve što mu je uvjetovano, majka je nestala unatoč inicijalnim obećanjima i iskazanoj volji. Nakon što je provela dva i pol tjedna na odjelu za ovisnost, kako bi s metadonske terapije prešla na supstitucijsku buprenorfinsku, od studenog prošle godine gubi joj se svaki trag.

Na adresu boravka ne dolazi, pošiljke sudova ne prima, a policija ju ne uspijeva locirati. A hoće li se pojaviti na ročištu kad joj počne suđenje, tek treba vidjeti.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Pjevač Rammsteina optužen za spolno zlostavljanje: ‘Dvije tvrde da su bile drogirane i prisiljene na spolni odnos’

'Osobito mladi moraju biti bolje zaštićeni od agresije', rekla je za AFP njemačka ministrica obitelji Lisa Paus iz stranke...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
19.3 °
14.1 °
90 %
0.5kmh
0 %
Pet
27 °
Sub
24 °
Ned
22 °
Pon
22 °
Uto
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9277
GBP
1,1643
CHF
1,0314
CNY
0,1302
HUF
0,0027
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: