6.4 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Fifa pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog uvreda Borjanu!

Pročitajte još:

FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske na SP-u

FIFA je pokrenula službeni postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja kanadskog vratara Milana Borjana, javljaju strani mediji, među njima i belgijski, a na službenoj web stranici navodi se obavijest FIFA-e o pokretanju postupka. U utakmici odigranoj u nedjelju, koju je Hrvatska dobila 4-1, hrvatski su navijači uvredljivim povicima i transparentom udarali po vrataru srpskih korijena.

Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

– To pokazuje kakvi su ljudi primitivci. Nemam im što komentirati povodom toga, to govori o njima. Čuo sam da su vikali, vrijeđali i tako dalje, ali to samo govori o njima da su primitivci, da trebaju poraditi na sebi i svojim obiteljima. Očito imaju neku frustraciju kući pa dođu ovdje i žele je iskaliti na nekom drugom – rekao je Borjan i dodao:

– Hrvatskoj reprezentaciji želio bih sve najbolje u nastavku SP-a, odigrali su dobru utakmicu. Mi smo poveli rano, igrali dobro 20-25 minuta pa se povukli, ne znam zašto. Ali to je nogomet, idemo dalje. Ovo je lijepo iskustvo za sve nas i kanadsku reprezentaciju koja se poslije 36 godina pojavila na nogometnoj karti. Žao mi je što je rezultat ovakav, ali idemo dalje. To je jedno iskustvo za nas.

Još od travnja, kad su izvučene skupine, pričalo se o Borjanu, koji je tvrdio, a tvrdi i dalje, da nije rođen u Hrvatskoj, već u srpskoj Dalmaciji. Politici nije mjesto u nogometu ni na sportskim priredbama, Borjan bi kao profesionalni sportaš, morao to znati.

– To mnogo govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću se uvijek ponositi s mjestom rođenja. Kada sam se rodio, 1987. godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svatko ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad mi ne mogu promijeniti mjesto rođenja – rekao je Borjan srpskim medijima.

Nijemci kažnjeni jer nisu poslali igrača na presicu
Istodobno, njemačka reprezentacija dobila visoku kaznu zbog kršenja pravila na press konferenciji. Nijemci će morati platiti 10.150 eura jer su prekršili pravila na press konferenciji uoči utakmice sa Španjolskom. Prema Fifinim pravilima na susretu s medijima moraju biti trener i jedan od igrača, no pojavio se samo trener Hansi Flick.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: