11.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Građani se žale na nove cijene: Frizerka je 60 kuna zaokružila na 10 eura i kaže ‘da nam svima bude lakše’

Hrvatska je prešla na euro, a građane su dočekale nove cijene, skuplje zbog zaokruživanja na okrugli broj zbog čega je ministar Filipović tražio hitni sastanak s trgovcima. Hrvati su bijesni

Pročitajte još:

Nabijem ih sve na onu stvar, prvo gorivo pa hrana. Pa cijene su otišle cca 10-20% gore, piše Hrvat na Redditu koji je tim komentarom pokrenuo pravu lavinu.

Hrvatska je prešla na euro, a građane su dočekale nove cijene, skuplje zbog zaokruživanja na okrugli broj zbog čega je ministar Filipović tražio hitni sastanak s trgovcima.

Na Redditu su se mnogi Hrvati žalili kako su u jednom trgovačkom lancu cijene skuplje za 10 – 20 posto. “Nabijem ih sve na onu stvar”, napisao je korisnik koji je pokrenuo raspravu koja je u kratkom roku izazvala lavinu komentara. Prenosimo neke od njih.

“Svi su napravili manje-više isto, ali zato svi reklamiraju da zaokružuju na niže i da su stvari zapravo pojeftinile par lipa”, kaže jedan korisnik.

“Kupovao sam prije svježi sir od 500 grama. Prije inflacije bio je deset kuna pa za vrijeme inflacije digli cijenu na 14,99 kn (1,99 eura). Razumljivo, i dalje kupujem sir, eto kupio u petak prošli. Jutros odlazim u isti taj trgovački lanac i cijena nije više 1,99 eura nego okrugla cifra 2,15 eura.”

“Koliko se sjećam, Slovenija je nakon uvođenja eura na ozbiljan način pristupila kontroli cijena pa su postojale crne liste tvrtki koje su namjerno povećavale cijene proizvoda i usluga. Na crnu listu su tvrtke dolazile ili tako da ih je inspekcija na njih stavila ili da su ih građani prijavili”, napisao je drugi korisnik.

“Burek dva eura umjesto dosadašnjih 12 kuna, o čemu pričamo…”, kaže pak treći, a jedan je i odgovorio: “Gdje su dani kada je burek bio sedam kuna…”

Neki su krenuli govoriti o uslugama šišanja gdje su isto uočili drastične promjene.

“Muško šišanje kod lokalne frizerke 60 kuna. Dođem prije par dana. Kaže, zaokružit ću na 10 eura da i vama i nama bude lakše”, napisao je jedan korisnik.

“Isti tretman dobio od svoje frizerke. Iako je volim već pet godina, vrijeme je da tražim drugu frizerku”, nadovezao se još jedan korisnik.

“U tri kafića sam bio do sada, svaki je kavu dignuo za minimalno kunu.”

“Kava s mlijekom u kafiću gdje idem cijeli život skočila s 12 na 15 kuna. Ne možeš vjerovati.”

Na temu se referiralo i nekoliko Slovenaca.

“Sjećam se kako je bilo kod nas u Sloveniji. Poskupjet će vam sve. Prvo samo malo, zbog zaokruživanja na gore, kod razmjene u eure, a malo kasnije domino-efekt. Pripremite se…”, naveo je jedan, a drugi je dodao: ‘Upravo tako. Vrlo dobro se sjećam, espresso u kafiću bio je 90 tolara, a nakon prelaska na euro koštao je jedan euro, što je 240 tolara. Ludo! Držite se Hrvati, ovaj vlakić cijena u euro lunaparku klizi u prosti pad.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.3 ° C
12.7 °
11.5 °
46 %
3.6kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: