13.4 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Hrpa azilanata se mlatila letvama i kamenjem u Zagrebu: ‘To je bilo pred djecom, mi smo u šoku!’

Društvenim mrežama kruže snimke tučnjave azilanata u naselju Dugave u Zagrebu. Policija je dojavu o masovnoj tučnjavi dobila u srijedu.

Pročitajte još:

Desetak azilanata mlati se svime što im dođe pod ruku, lete drvene letve i kamenje, krvi ima posvuda. To je najkraći opis uznemirujuće snimke koja se širi društvenim mrežama.

Stanovnici Dugava šokirani su prizorima ispred svojih kuća. Dojavu o masovnoj tučnjavi na Jakuševačkoj cesti dobila je i zagrebačka policija u srijedu nešto poslije 20 sati.

– To se dogodilo ispred osnovne škole, a djeca su bila u dvorištu dok je jedan s posječenom glavom ušao na privatno dvorište – piše čitatelj koji je svjedočio događaju.

Trojica su završila u bolnici zbog ozljeda, a ostali u policiji.

Iz PU zagrebačke kažu za Jutarnji kako su zaprimili dojavu oko 20.05 sati u srijedu te su po dolasku na mjesto događaja zatekli više stranih državljana, tražitelja međunarodne zaštite u RH, za koje su utvrdili da su se međusobno sukobili. Osim galame i psovki, koristili su drvene letve i kamenje pa su trojica tražitelja azila završila u KBC Rebro gdje su im utvrđene lakše ozljede.

“U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedeno je šest osoba koje su potom uz optužni prijedlog dovedene na nadležni prekršajni sud zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je jedan od trojice ozlijeđenih muškaraca, 30-godišnjak, zadobio udarac drvenom letvom u glavu. Poduzetim radnjama policijski su službenici utvrdili identitet muškarca koji se dovodi u vezu s navedenim, a riječ je o 25-godišnjem stranom državljaninu. Muškarac je uhićen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede”, kažu iz PU zagrebačke.

Koliko vidimo po Facebook grupama, stanovnici Dugava ogorčeni su sukobom.

“Ne mogu vjerovati da ih policija pušta da se tako ponašaju”, “A da su ih ispendrečili onda bi bilo da je policija brutalna”, neki su od komentara.

Društvene mreže vrve videima u kojima se ovi azilanti mlate, gađaju kamenjem, ciglama, uništavaju sve pred sobom i divljaju.

Ne pokazuju poštovanje niti prema zemlji u kojoj su, niti prema sugrađanima, niti prema sebi samima.

Inače, sukob se dogodio pored gradilišta buduće osnovne škole i neposredne blizine hotela Porin u kojem su smješteni već dugi niz godina tražitelji međunarodne zaštite.

Nekolicina žitelja Dugava tvrde da ovaj okršaj nije izolirani slučaj te naglašavaju kako se svako malo stanari navedenog hotela nađu u nekom problemu s druge strane zakona, u koji involviraju i druge.

U svakom slučaju, pazite kad šetate noću nekada mirnim kvartom u metropoli.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
13.8 °
12.6 °
85 %
4.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9322
GBP
1,1686
CHF
1,0240
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: