6.2 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Humanitarac iz Zagreba poginuo u Ukrajini: Već je imao kartu za povratak kući, a onda se dogodila tragedija

Pročitajte još:

Vozilo je na cesti naletjelo na minu i pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega

Andro Fabijanić, 29-godišnji Zagrepčanin, koji je humanitarnim radom aktivno pomagao ukrajinskim obiteljima i braniteljima poginuo je u Ukrajini u eksploziji protutenkovske mine prošloga utorka prilikom dostave pomoći, prenosi Novi list.

Tragičnu vijest koja se proširila društvenim mrežama potvrdili su i prijatelji ožalošćene obitelji. Mladić iz Zagreba, poznat domaćim sportašima i rekreativcima kao osobni trener fitnesa, smrtno je stradao u dostavnom vozilu koje je prevozilo sanitarni materijal za ukrajinske borce.

Vozilo je na cesti naletjelo na minu i pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega. Nažalost, Fabijaniću nije bilo spasa. Jučer je trebao putovati nazad za Hrvatsku. Imao je kupljenu kartu. Radio je za udrugu iz Dnjipropetrovska “Za heroje” koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć za branitelje.

Djevojku iz Ukrajine koju je upoznao i njezine roditelje uspješno je prebacio iz ratom stradale zemlje u Hrvatsku, u Zagreb. Isto je učinio za još najmanje jednu ukrajinsku obitelj koja je također našla privremeni dom u Hrvatskoj.

Planirani dolazak u Zagreb je stalno odgađao, a humanitarni rad i pomaganje unesrećenim Ukrajincima sve je više postajao njegov poziv. Nažalost, kobna vožnja opasnom cestom u ratom pogođenoj zemlji prekinula je život mladog čovjeka iz Hrvatske.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
91 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: