15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Ispovijest Hrvatice čija je majka umirala u teškim mukama: “Scene gore od egzorcista. Umirala je od gladi i žeđi”

Nakon što je liječnik Krešimir Crnogaća preminuo u strašnim bolovima zbog 4. stadija raka koji nije mogao liječiti, a njegovu tešku priču podijelila zaručnica Sanja Ćosić, svoju je ispovijest odlučila podijeliti i Anamarija Sanseović čija je majka danima umirala u nepodnošljivim bolovima iz istog razloga - nedostatne palijativne skrbi.

Pročitajte još:

“Moja majka umirala je u najgorim mukama i bila je svjesna svega do zadnjeg trenutka. To je bila najgora moguća agonija od koje se ni nakon tri godine nisam oporavila. Gušila se i preklinjala me da joj pomognem i da joj olakšamo muke. Budući da na kraju nije mogla govoriti, uzela je papirić sa stolića kraj kreveta i napisala drhtavom rukom – želim umrijeti. Molila sam da ju sediraju, ali su joj davali lijekove u dozama za djecu”, ispričala je Anamarija Sanseović Jutarnjem listu.

Majka joj je bolovala od multipli mijeloma, a u posljednjim danima imala je kanilu u vratu, infuziju, katater i PEG te je bila zavezana za krevet.

Bolnicu u kojoj je preminula ne želi posebno isticati jer, kako je rekla, bolnica nije kriva. Problem je u sustavu koji ne provodi dostatno palijativnu njegu.

“To su bile scene gore od egzorcista. Umirala je od gladi i žeđi. Govorila je ‘ne mogu više’, a ja sam molila boga da bude bez svijesti”, nastavila je Anamarija. Cijelo je vrijeme bila uz nju i čekala da njezinu majku prestane boljeti.

“Kad je jasno da pacijent umire i zna da mu je kraj, mora mu se olakšati i sedirati ga, da ne bude svjestan toga”, naglasila je i rekla da je samo željela da joj majka više ne pati.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: