5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Ivan Pernar: ‘Umoran sam od Afrike, dosta mi je, želim kući. Ne znam kako je njih osmero izdržalo…’

Mnogi su se pitali koliko je novca Pernar potrošio na svoju avanturu u Zambiji, a odgovorio je i na to pitanje

Pročitajte još:

Ivan Pernar, koji je svjedočio protiv Hrvata u Zambiji i pokušao im pravno napakostiti, prilično je dugo čekao u Zambiji svoj trenutak u kojem će pred sudom druge države izgaditi ljude koji su poštovali proceduru i samo htjeli posvojiti djecu. Sada se na svom Telegram kanalu osvrnuo na svoj boravak u Africi.

“Umoran sam od Afrike, 3 mjeseca ovdje mi je i više nego dosta. Njih 8 je tu izdržalo 6 mjeseci, od toga 2 u zatvoru. Ne znam ni sam kako. Jedva čekam doći kući, i odlazak u Kongo mi trenutno nije ni na kraj pameti. Da me netko stjera u kut i da sam prisiljen ići u Kongo provjeravati dokumentaciju, onda bih išao. Ali ovako sam od sebe nema šanse”, napisao je i rekao da želi nastaviti svoj život u Hrvatskoj.

“Želim raditi stvari koje volim. Ovo mi je bila životna avantura i mogao bi knjigu jednog dana napisat o svojim iskustvima u Zambiji i Bocvani. Onaj tko nije bio u Africi ne zna što je to”, zaključio je.

29322613

Inače, mnogi su se pitali koliko je novca Pernar potrošio na svoju avanturu u Zambiji. Stoga su ga novinari kontaktirali i upitali koliko su ga izašli troškovi putovanja.

“Karta od Lusake do Beča je 500 eura. Smještaj koji trenutno plaćam u Ndoli je 250 kvača na noć, to je oko 13 dolara. Ako jedem za ručak game meat (meso od bizona s rižom i salatom od zelja) plus pivo, to je 140 kvača odnosno sedam dolara. Zapravo, je jeftinije živjeti u Zambiji nego u Hrvatskoj”, tvrdi Pernar za Dubrovački dnevnik.

“Ako jedete lokalno voće, veliki ananas je 20 kvača, to je otprilike jedan dolar, kilogram rajčica je također 20 kvača. Piva u restoranu je 20 kvača (dolar), a u dućanu 10 kvača (pola dolara). Uglavnom, jeftinije je nego život u Hrvatskoj”, kazao je Pernar koji tvrdi – put ga je koštao manje nego da je došao u Dubrovnik.

“Tri noći u hotelu u Dubrovniku koštale bi me kao mjesec dana udobnog života ovdje” kazao je Pernar.

Pernar je, podsjetimo, sudu rekao da je jedan uhićeni Hrvat rođen kao žena, a sad tvrdi da je muškarac. Kazao je i da kao transrodna osoba ne može posvojiti dijete. Pernar je napravio pravu dramu sudu, derao se i urlao.

Stručnjaci su u više navrata rekli da su transrodne osobe sasvim sposobne da budu roditelji i da to nigdje u Europi nije zakonom zabranjeno. Takve osobe prolaze kroz tranziciju i procjenu stručnjaka, među kojima sigurno nije Pernar.

Pernar je kazao i da mu je ta transrona osoba susjed u Zagrebu te da se kandidirao na izborima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.4 ° C
7.7 °
2.1 °
72 %
1kmh
0 %
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: