10.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Milanović: Na kraju ću ja Vučića odvesti za ruku u Jasenovac

Pročitajte još:

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom otvorenju osmog izdanja ELSA Ljetne pravne škole na temu Diplomacije i prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, nakon čega je dao izjavu za medije.

Osvrnuo se na posjet premijera Andreja Plenkovića BiH.

Taj posjet ne znači ništa. Kod njega je sve u funkciji PR-a i dojma. Naravno da nitko od nas nije potpuno imun od toga kada su u pitanju naše političke karijere i životi, trudiš se ostaviti neki dojam, ali koji je smisao ovog posjeta. Logično mi je da hrvatski premijer ide tamo. Ali sada je visoki predstavnik, nakon što sam ga mjesecima pozivao, najavio neke promjene. Znači ipak se može – poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović koji je sudjelovao na svečanom otvorenju osmog izdanja ELSA Ljetne pravne škole na temu Diplomacije i prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

– Visoki predstavnik ipak može kad hoće, može što hoće. Ono što je najavio taj gospodin, koji nema mandat visokog predstavnika i nažalost moram se složiti s Dodikom i Srbijom – nije ga izabralo Vijeće sigurnosti. Hrvatska je jamac Daytona, bitno je da se držimo pravila, jer kad ih kršimo prelama se na kičmi Hrvata. Gospodin visoki predstavnik neke je stvari promijenio, a neke nije. Kad pogledam što je na papiru prvenstveno koristi njemu i njegovu manipuliranju situacijom nakon izbora u BiH. Hrvatima si dao neku sirotinju, znači ipak može. Što je s izborom člana predsjedništva BiH? Još četiri godine Hrvate će zastupati netko tko dva glasa nije dobio – rekao je Milanović, prenosi HRT.

– Neka ukine sve mjere koje su njegovi prethodnici donosili na štetu hrvatskog političkog naroda. Zašto ranije nije udružio snage sa mnom da izvršimo pritisak, to još uvijek možemo, naglasio je.

– Ima 100 pitanja na koja treba dati odgovore. O tome sam govorio na Atlantskom vijeću NATO-a, summitu. Što meni to treba, da me neki koji ne prate gledaju kao čudaka. I onda Plenković kaže da sam ja štetočina. Ja zasad nisam uspio napraviti štetu, nje nema. Ja sanjam da napravim dobro. Plenković nije zločinac, on je samo zlo činitelj. U ovom ponašanju, bezobraznoj ignoranciji ima elemenata zla. Zato što i njemu i meni na raspolaganju stoje moćni instrumenti jedne zrele i samostalne države koja samo želi red, a ne da nam taj red prave nezreli bošnjački lobisti koji su se rodili u Nemačkoj pa su sada njemački lobisti u Bundestagu. Hrvatski sabor ne radi ništa. Nisu reagirali na rezoluciju Bundestaga, rekao je predsjednik.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.4 ° C
11.8 °
6.4 °
76 %
1kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
24 °
Pon
24 °
Uto
22 °
Sri
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: