7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Milanović o predsjedničkim izborima: Brutalno iskritizirao Plenkovića, a spomenuo je i nove sisavce na Zemlji

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u srijedu kako je njegov sin Marko dobio stipendiju Grada Zagreba jer je izvrstan sportaš pa bi dobio stipendiju i da je imao lošije ocjene, te je ponovno odbacio optužbe da je njegova supruga intervenirala radi podizanja ocjena.

Pročitajte još:

Predsjednik Zoran Milanović obišao je izložbu “Dora – Zapis na brezovoj kori”, u Muzeju grada Zagreba, povodom obilježavanja 100 godina od smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević i povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Milanović je nakon toga dao izjavu za medije. Novinare je zanimalo kako komentira predsjedničke izbore, o kojima se već uveliko piše u medijima.

“Zemlja se raspada od korupcije, pohapšeno je pola Vlade, premijer izbacuje šovinističke zahtjeve, a mi pričamo o ne-temama. Možda izumre neka vrsta, možda neki novi sisavci dođu na Zemlju”, rekao je pritom Milanović.

“Sada govoriti o predsjedničkim izborima je infantilno, ali vidim da postoje određene kombinacije, ima slike nema tona”, dodao je. Kazao je Milanović da on nema nikakvih želja. “Nisam Željko, Zoran se zovem”, kazao je. Novinari su Milanovića pitali o novom Vladinom paketu mjera i je li pomogao građanima. ” Nadam se da će biti hrabriša koji će biti spremni biti kandidati SDP-a. Ta kandidatura bi od Majke Tereze napravila propalicu”, rekao je Milanović dodavši kako njegova kandidatura ovisi o nizu stvari.

“Plenković bi hapsio, a na kraju će nastradati novinari. Nego tko će, neće sigurno neki član HDZ-a”, našalio se Milanović.

O novom paketu Vladinih mjera pomoći građanima rekao je kako tu ne vidi preveliku pomoć. “To nisu ni vatrogasne mjere jer za vatrogasne mjere trebate imati i vatrogasno vozilo.”

Pričao je o svojem sinu Marku. “On prima više stipendija, ne samo jednu. I sada će to izazvati još veći jauk. On je vrhunski sportaš. Ja nemam nikakvih problema da mi se dira familija, jer smo na to pristali.”

Govorio je i o Hrvoju Zekanoviću. “Kako on sada podupire HDZ, a prije ih nije mogao smisliti? Banke imaju znate, novac. One su spremne, i mogu, kupiti ljude. Meni se čini da njega nije bilo moguće kupiti. On je bijednik!”

A onda se još jednom obrušio na vladajući HDZ: “Ima dosta pozicija u HDZ-u, samo moraš imati dobro prezime, na primjer Banožić ili Žalac. Ali palac gore za sve one koji se bore i koji se ne daju kupiti.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: