15.2 C
Zagreb
Srijeda, 8 svibnja, 2024

Ministar Filipović o velikoj pljački INA-e: Ovaj ugovor je potpisan prije mog dolaska. Zatražit ću izvanrednu reviziju

Pročitajte još:

Ministar gospodarstva, Davor Filipović, koji je bio član nadzornog odbora INA-e, sazvao je hitan sastanak s upravom INA-e. Ministar je prije sastanka dao izjavu.

“Čestitao bih ministarstvu financiju i svim njihovim institucijama koji su bili uključeni u razotkrivanje ove afere. Neki su pokušali dovesti moju odgovornost u pitanje. Takve moram razočarati. Bio sam više od 4 mjeseca član NO-a Ine, moram vas razočarati. Sporni ugovor potpisan je prije nego što sam došao u NO Ine. Poznato je tko je tad bio predsjednik NO-a, članovi itd.”, rekao je Filipović u početku.

Filipovićevo ministarstvo u subotu se oglasilo priopćenjem oko velike pljačke Ine.

“U otkrivanju konkretnog slučaja i kriminalističkom istraživanju istog, te osiguranju oduzimanja nezakonite imovinske koristi, aktivnu ulogu imale su službe Ministarstva: Ured za sprječavanje pranja novca i Porezna uprava – Samostalni sektor za financijske istrage.

Ured za sprječavanje pranja novca je nakon operativne analize sumnjivih transakcija zaprimljenih sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, utvrdio sumnju na pranje novca i povezana predikatna kaznena djela te dostavio slučaj na daljnje postupanje i procesuiranje Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Samostalni sektor za financijske istrage Središnjeg ureda Porezne uprave proveo je višemjesečno financijsko istraživanje u suradnji s PNUSKOK-om i Uredom za sprječavanje pranja novca Ministarstva financija te u koordinaciji s USKOK-om, slijedom čega je USKOK-u podnio kaznene prijave zbog počinjenja više kaznenih djela iz područja gospodarstva.

Samostalni sektor za financijske istrage (SSFI) obavlja poslove analize i financijskog istraživanja prvenstveno u predmetima u kojima postoje ozbiljne naznake organiziranog kriminaliteta, koruptivnih kaznenih djela i kaznenih djela subvencijskih prijevara na štetu sredstava Europske unije”, objavili su.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
15.2 ° C
15.5 °
14.1 °
91 %
0.5kmh
40 %
Sri
19 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9303
GBP
1,1631
CHF
1,0237
CNY
0,1289
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: