21.6 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ministarstvo objavilo detalje o Hrvatima u Grčkoj: Konzul će danas posjetiti pritvorene Boyse u Ateni

Veleposlanik RH u Ateni g. Sunko posjetit će danas hrvatske državljane koji su u pritvoru. Veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom je kontaktu s nadležnim grčkim tijelima te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.

Pročitajte još:

U neredima navijačkih skupina u Ateni, u kojima je uhićeno 98 hrvatskih državljana, od kojih je pet bilo hospitalizirano, trenutačno se na bolničkom liječenju nalazi još jedan hrvatski državljanin, izvijestili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP). Od navedenih 98 osoba, pet je naknadno uhićeno pri pokušaju izlaska iz Grčke.

Ukupno 97 uhićenih hrvatskih državljana (svi osim hospitalizirane osobe) jučer je izvedeno na ispitivanje, odnosno davanje iskaza pred državnim odvjetnikom. Nakon davanja iskaza državnom odvjetniku i istražnom sucu donijet će se prijedlog o održavanju ročišta za odlučivanje o istražnome zatvoru.

Na temelju dobivenih informacija predviđa se da će se ročište održati u subotu, a najkasnije u nedjelju, dodaje MVEP.

Uhićenima je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti i prevoditelj, a slobodni su angažirati i vlastite odvjetnike. Ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru je tajno i nije dopuštena prisutnost Veleposlanstva RH u Ateni, navodi Zrinjevac.

U tekstu priopćenja stoji i da veleposlanik RH u Ateni Aleksandar Sunko treba u četvrtak posjetiti hrvatske državljane u pritvoru. MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Ateni u stalnom kontaktu s nadležnim grčkim tijelima i na raspolaganju je za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.

Jedna je osoba poginula, a najmanje je drugih osam ozlijeđeno, tri Grka i pet Hrvata, u žestokim sukobima grčkih i hrvatskih navijača u Ateni u noći s ponedjeljka na utorak uoči prve utakmice 3. pretkola nogometne Lige prvaka koja se treba igrati na stadionu AEK-a u Nea Filadelfiji u predgrađu glavnog grčkog grada.

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, 100 do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.6 ° C
21.8 °
20.4 °
49 %
7.2kmh
0 %
Ned
22 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
14 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9283
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: