9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Nema zapovijedi za evakuaciju, škola u Bilicama služit će za prihvat turista i stanovnika

Pročitajte još:

Prema informacijama Stožera civilne zaštite grada Šibenika, 20-ak osoba s područja Zatona i Rasline, uglavnom stranih turista, smješteno je u hostelu u Skradinu

Požar na šibenskom području (Vodice – Mrdakovica, Zaton, Rasline) i dalje je aktivan te se gašenje nastavlja i tijekom noći, jedna fronta požara približava se vodičkoj obilaznici, a druga je kod Rasline, gdje je stanje nešto stabilnije, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u 22,30 sati.

Prema trenutno dostupnim informacijama ima izgorjelih objekata i na području Rasline i na području Zatona. Na terenu je angažirano 210 vatrogasaca iz više županija, 55 pripadnika Hrvatske vojske, 54 policijska službenika te pripadnici civilne zaštite, među kojima i sedam djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite.

Na sjednici Stožera civilne zaštite grada Šibenika, na temelju informacija vatrogasnih zapovjednika s terena, zaključeno je da se ne pribjegava izdavanju zapovijedi za evakuaciju i zbrinjavanje stanovništva Zatona i Rasline.

Odlučeno je da se Osnovna škola u Bilicama pripremi za prihvat stanovnika Rasline i Zatona, kao i turista iz tih mjesta koji na vlastiti zahtjev žele provesti ovu noć dalje od opožarenog područja. Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik za njih je osiguralo ležajeve i pitku vodu.

Prema informacijama Stožera civilne zaštite grada Šibenika, 20-ak osoba s područja Zatona i Rasline, uglavnom stranih turista, smješteno je u hostelu u Skradinu.

Mještani tih dvaju mjesta koji su se, u strahu od požara, u večernjim satima sklonili u Bilicama organiziranim prijevozom vraćeni su svojim kućama. U Cvjetnom domu u Šibeniku smještena je četveročlana obitelj iz Rasline kojoj je u današnjem požaru izgorjela obiteljska kuća.

Na punoljetno stanovništvo Zatona i Rasline apelirano je da ne napuštaju svoje kuće i imovinu nego da, u slučaju potrebe, budu od pomoći gasiteljima, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
13.1 °
11 °
35 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: