8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Nevrijeme poharalo Hrvatsko zagorje: Palo je oko 25 cm tuče, potrebne su ralice

Pročitajte još:

Nevrijeme praćeno snažnom tučom, koje je u četvrtak navečer pogodilo Hrvatsko zagorje, odnosno područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska sela uzrokovao je veliku štetu na usjevima i vinogradima.

Gradonačelnik Klanjca, Zlatko Brlek, izjavio je za Hinu kako je nepogoda koja je zadesila njegov grad ‘jednostavno užasno’ i da je punih pet minuta padala tuča veličine oraha do lješnjaka.

“Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno 100-postotna i jednostavno nemam riječi kojima bi ovo opisao. Sada je već mrak, a prave razmjere štete vidjet ćemo sutra ujutro”, rekao je Brlek.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije komentirao je za 24sata posljedice jakog nevremena i tuče koja je zahvatila područje županije u četvrtak poslijepodne.

“Palo je 20 do 25 centimetara tuče, potrebne su ralice. Čistimo teren, vatrogasci su na terenu na području koje je pogodilo nevrijeme”, rekao nam je Kolar.

Dodao je kako se čuo s načelnicima ostalih općina.

“Stanje je katastrofa. Imamo nekoliko klizišta, probijena je kupola vrtića u Klanjcu, u Trgovišću osnovna škola poplavljena. Ovo je vinogradski kraj, sve je uništeno i ništa nije ostalo”, kaže.

Nevrijeme je poharalo i Zagreb, obilna kiša uz grmljavinu počela je padati oko 22 sata, a začuo se i jaki udar groma koji je uplašio građane.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: