6.6 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Novi ministar i supruga cijepili su se preko reda, a onda tražili da se članak o tome – obriše

Pročitajte još:

Bračni par Primorac bio je među onima koji su u veljači prošle godine primili cjepivo protiv korone preko reda. Iskra je tada bila predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Zagreb u sklopu kojeg je i Rebro

Zdravko Marić na vlastitu je inicijativu otišao s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija, a novi ministar financija bit će Marko Primorac, potvrđeno nam je iz Vlade.

Primorac je bio savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a od 2021. godine je vanjski član Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora. Iako je osoba bogate karijere, Primorac je široj javnosti ostao upamćen po skandalu iz vremena kada su u Hrvatsku stigle prve pošiljke cjepiva protiv covida-19. Tih dana se, naime, pisalo da su se Primorac i njegova supruga Iskra Primorac cijepili u KBC-u Zagreb preko reda, odnosno mimo protokola.

Primorac i supruga, iako mladi i zdravi ljudi, tada nisu bili u skupini osoba koje su imale prioritet za cijepljenje tek pristiglim, vrlo malim količinama cjepiva. Primorčeva supruga, članica HDZ-a, inače je predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Zagreb i ravnateljica Središnjeg registra osiguranika (REGOS). Domaći mediji pisali su o tom slučaju, a tek nedavno, dvije godine kasnije, Primorčevi su poslali zahtjeve redakcijama koje su objavile tekstove o tome da ih uklone. Nisu sporili da su cijepljeni preko reda, nego su zahtjev za brisanjem članaka obrazložili time da više ne postoji interes javnosti za tu temu.

“U vrijeme objave članka predmetna tema bila je aktualna s obzirom na to da je cjepivo protiv virusa covid-19 tek nabavljeno te je počelo cijepljenje u Hrvatskoj. Naravno, javnost je sa zanimanjem pratila način na koji se ono koristi te po kojim kriterijima se određuju prioritetne skupine za cijepljenje. Međutim, danas je zanimanje javnosti za cijepljenje u drastičnom padu u odnosu na razdoblje od prije godinu dana te mjerodavne vlasti pozivaju i mole građane da pristupe cijepljenju koje je svima besplatno, dostupno i dobro organizirano”, glasio je zahtjev koji su Primorčevi uputili portalu Telegram koji nije udovoljio njihovu zahtjevu.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.6 ° C
8.3 °
4.9 °
58 %
4.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
19 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: