13.8 C
Zagreb
Subota, 25 svibnja, 2024

Objavljena snimka brutalnog premlaćivanja konja, alarmirana policija

Policija bi svaku dojavu o zlostavljanju životinja trebala shvatiti ozbiljno kako bi se počinitelji sankcionirali, poručuju iz Udruge

Pročitajte još:

Nakon što je jučer u javnost procurila snimka brutalnog maltretiranja konja koju je prenio KAportal, karlovačka policija je započela istragu.

“Policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić temeljem zaprimljenih dojava i objava u medijima snimke muškaraca koji zlostavljaju i muče životinju, započeli kriminalističko istraživanje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja u cilju otkrivanja mjesta događaja i počinitelja kaznenog djela.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavijestit će se Državni inspektorat i Veterinarska inspekcija zbog uključivanja i poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, pišu iz policije.

Navode i da će po završetku kriminalističkog istraživanja o svemu poduzetom i utvrđenom obavijestiti javnost.

“Dobro je, nemoj ga više”
Snimka traje minutu i 12 sekundi i većinu vremena prikazuje čovjeka koji drvenim štapom nemilosrdno udara zavezanog konja po stražnjem dijelu tijela. Snimka je izrazito uznemirujuća, zbog čega je nismo objavili.

Na snimci se više puta čuje kako muškarac koji snima govori “dobro je, nemoj ga više”. Nakon što se konj ritne, snimatelj govori “sad ga udari”.

12

Nakon toga muškarac nastavlja batinom udarati konja, a pridružuje mu se i druga osoba koja konja udara po glavi.

Sve prenosili na Facebooku
Zlostavljanje životinje prenosili su uživo na Facebooku. Dio komentatora poticao je zlostavljanje životinje.

2

Pored zlostavljanog konja u štali su bili još najmanje tri konja i nekoliko krava.

Inače, hrvatski zakon propisuje kaznu zatvora do jedne godine svakom tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne bolove ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
12.8 °
11.1 °
94 %
1.5kmh
0 %
Sub
25 °
Ned
22 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: