13.4 C
Zagreb
Utorak, 14 svibnja, 2024

Odgajateljica iz noćne more: Odgajateljica u Zagrebu dječaku (4) lijepila selotejp na usta. Majka: On ima traume

Neviđen slučaj zabilježen je ovih dana u dječjem vrtiću na području Novog Zagreba: jedna je odgajateljica djeci lijepila usta selotejpom. Majka je o svemu progovorila za medije, a ravnateljica je pokrenula stegovni postupak.

Pročitajte još:

“Ravnateljica me pozvala na sastanak. Tamo je bila i psihologinja. Rekle su mi da se po svim saznanjima i prikupljenim dokazima utvrdilo da se mom djetetu zalijepila traka na usta i to ne u svrhu igre, nego kao kazna. To se dogodilo kada su sjedili za stolom. On se beljio i rekao neku prostu riječ i u tom je trenu teta zalijepila traku na usta mome djetetu i još jednom dječaku”, ispričala je majka četverogodišnjeg dječaka za RTL Danas. O svemu su informirane nadležne službe te odgovorni u ministarstvu.

Nije mogla vjerovati da se to dogodilo njezinom djetetu
Sve to odvilo se u dnevnom boravku pred drugom djecom. Nakon što je ravnateljica obavijestila majku, kontaktirala je ministarstvo te druge nadležne službe.

“Rasplakala sam se jer nisam mogla vjerovati da se to dogodilo mome djetetu. Nakon što sam saznala za događaj, nisam ništa radila jer sam čekala potvrdu da se to stvarno dogodilo. Nikome nisam vjerovala. Čekala sam ravnateljicu i ustanove da potvrde”, objasnila je majka.

U međuvremenu, roditelji djeteta kojemu je odgajateljica zalijepila usta selotejpom dobili su poziv od socijalne koji su im rekli da ne znaju zašto su dolazili jer ih nisu oni zlostavljali. I policiji su dali iskaz gdje su im rekli da će slučaj ići na sudsko vještačenje. Majka je kontaktirala i službe koje je već zvala ravnateljica.

“U agenciji mi je gospođa rekla da sve zna. Nisam uopće uspjela dovršiti rečenicu jer je znala o čemu je riječ. Rekla je da je upućena u slučaj, ali da u tome trenu oni ne mogu ništa i da nazovem prosvjetnu inspekciju jer oni trebaju zaštititi dijete”, kazala je majka.

Navodi da je to napravila i onda pisala mail Ministarstvu i pravobraniteljici za djecu. “U svakom mailu, svakom pozivu, predbacivali su odgovornost jedni na druge”, tvrdi.

Inspekcija joj potvrdila da je odgajateljica njezinom sinu zalijepila selotejp preko usta
Kaže da je tako sve išlo u krug dok je, poslije dva tjedna, nije kontaktirala prosvjetna inspekcija koja je reagirala na slučaj. Inspekcija joj je potvrdila da je odgajateljica njezinom sinu zaista zalijepila selotejp na usta.

“Dobila sam papir na kojem je potvrđeno da se sve to i dogodilo. Oni, valjda, očekuju da se toj teti samo da opomena, a ja sam mislila da neće stati samo na tome jer takva osoba ne smije raditi s djecom”, smatra majka.

Odgajateljica ostaje raditi u vrtiću
Ravnateljica je prošli četvrtak majci poslala mail da je donesena odluka i da će odgajateljica i dalje raditi u vrtiću. Majka kaže da od institucija kojima se obratila nije dobila jasan odgovor što se događa te da je odgajateljica nakon slučaja otišla na bolovanje. Žena je tražila očitovanje službi, ali nije dobila odgovor.

“Imala sam trunku nade da će institucije odraditi svoje i zaštititi djecu, ali se to, nažalost, nije dogodilo”, priča majka koja odgajateljicu, nakon svega, uopće više nije vidjela.

“Djeca su ispričala da im je vezala ruke…”
Lijepljenje usta selotejpom navodno nije jedino stravično što je odgajateljica radila djeci. Majka dječaka kaže da o toj odgajateljici kruže priče da je djeci vezala ruke kada su bila neposlušna i lijepila im jastuke oko trbuha.

“To je sve nešto što službeno ne možemo dokazati. Djeca su nam to pričala. Ljuta sam i tužna jer ne može zaštititi dijete”, govori majka.

Majka kaže da ne zna kada će stupiti u kontakt s odgajateljicom. Navodi da je najgore od svega što se radi o mladoj osobi i da joj je to prva samostalna grupa djece.

“Možda bih shvatila da je to neka starija osoba kojoj je već dosta svega, iako ni to ne opravdavam”, ističe.

“Sin mi je rekao da je se boji”
Majka je sa sinom pričala kada bi se kući vraćao iz vrtića. Pitala bi ga tko ga je čuvao i kako mu je bilo, a on je bio preplašen na sam spomen imena odgajateljice koja mu je usta lijepila selotejpom, navodi majka. Kaže da joj je sin govorio: “Mama, ja je se bojim. Ne želim da se ikad više vrati. Ako se vrati, ja više ne bi htio ići u vrtić.”

Majka kaže da je to zadnje što je dječak rekao o situaciji, a ona ga više nije htjela ispitivati jer smatra da je to na njega ostavilo trag.

“Trenutno ne pokazuje da je to na njega ostavilo trag, iako je jedno vrijeme imao noćne more i vikao. Jedno vrijeme nije uopće htio ići u vrtić”, kazala je majka 4-godišnjaka iz Zagreba za RTL Danas.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
13.7 ° C
14.4 °
12.8 °
90 %
1.5kmh
100 %
Uto
16 °
Sri
21 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: