6.4 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Početak tjedna suh i sunčaniji, no stiže nova promjena vremena: ‘Moguće da će padati i snijeg’

U utorak i srijedu na kopnu promjenjivo, čak i djelomice sunčano te uglavnom suho i još toplije, uz uglavnom slab jugozapadnjak i zapadnjak. Malo kiše vjerojatno je u noći s utorka na srijedu, ponajprije u sjevernim predjelima.

Pročitajte još:

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Još u prvom dijelu dana mjestimice više oblaka uz mogućnost kiše, ponajprije u Dalmaciji, dok je u gorskoj Hrvatskoj moguće i malo susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 °C, u gorju malo niža.

Za sutra kažu da će prevladavati djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Potkraj dana uz više oblaka u sjevernim predjelima moguće je malo kiše. Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a popodne i navečer umjeren do vrlo jak sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim većinom umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C, a najviša dnevna uglavnom između 15 i 19 °C.

Osjetno hladnije ostatak tjedna
Utorak će biti posvuda većinom suh, unatoč promjenjivoj naoblaci u većem dijelu zemlje. Bura će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Prema prognozi N1, Srijeda će još biti većinom stabilna. Osjetno će zatopliti. Temperature će rasti i do 20-ak stupnjeva.

U drugom dijelu tjedna ponovno nestabilnije, uz češću kišu, ali i niže temperature uz koje je u gorju moguće i malo susnježice i snijega.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: