7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Policija objavila snimku uhićenja: Pogledajte kako su iz kuće u Solinu izvukli bjegunca Božića

Pročitajte još:

Splitska policija objavila je snimku uhićenja Ivana Božića (29), kojeg su tražili nakon što je autom pregazio policajca (20).

Na snimci se vidi kako nekoliko pripadnika specijalne policije odvodi Božića iz jedne kuće u Solinu. Nakon toga su ga odveli na ispitivanje.

Podsjetimo, policija je u četvrtak popodne uhitila Božića koji se skrivao dva dana, nakon što je u srijedu nešto iza ponoći automobilom udario splitskog policajca, a zatim pobjegao.

Načelnik policije: ‘Provodimo kazneno djelo pokušaja ubojstva policijskog službenika’
“Nakon samog događaja u 00:50, 30. studenog, u situaciji sa ceste u kojoj je policijski službenih bio sudionik nesreće nakon koje je zadobio teške tjelesne ozljede, krenuli smo u potragu i provođenje policijskih izvida i traženje počinitelja”, rekao je načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić na današnjoj konferenciji za medije.

“Najprije je trebalo identificirati vozilo, zatim počinitelja, rasvijetliti što se dogodilo na cesti tog 30. studenog. Tijekom jutra uspjeli smo uz potporu tehničkih službi identificirati vozilo, pokrenuti aktivnosti policije, a nakon pronalaska vozila utvrdili smo osobu koja bi se mogla dovesti u vezu s tim kaznenim djelom.

Pokrenuli smo potragu i jučer u 16:40 smo u prostorijama jedne kuće na području Solina zatekli osobu koju dovodimo u vezu s ovim kaznenim djelom – 29-ogodišnjaka koji je sada ovdje u PU i provodimo istraživanje kaznenog djela pokušaja ubojstva policijskog službenika”, rekao je.

Privedene još četiri osobe zbog pomaganja Božiću
Načelnik je istaknuo da je policija privela još četiri osobe koje se dovode u vezu s kaznenim djelom pomaganja počinitelju nakon što je počinio kazneno djelo – bila je i jedna ženska osoba zbog prekršaja javnog reda i mira.

“Tijekom dana će završiti kriminalističko istraživanje pokušaja ubojstva i razjasniti uloga ostalih u tom samom djelu, a tijekom popodneva imat ćemo privođenje pritvorskom nadzorniku i pričekat ćemo odluku državnog odvjetnika o daljnjoj proceduri”, rekao je načelnik.

Komentirajući izjave da se počinitelj bojao odmazde, iz policije su poručili:

“Jako smo vodili računa da postupamo kao policijska služba. Nas ne vodi odmazda nego cilj da vratimo mir i sigurnost.”

Mladi policajac stabilno, ali pod intenzivnim nadzorom
Policijski vježbenik u noći na srijedu vozaču je signalizirao palicom sa svjetlosnim signalom da stane sa strane, ali se vozač uopće nije zaustavio, nego je nastavio voziti, udario mladog policajca, odbacivši ga 12 metara i potom pobjegao. Teško ozlijeđeni prometni policijski vježbenik i dalje je u bolnici, prema posljednjim informacijama stanje mu je stabilno, ali​ je i dalje pod intenzivnim nadzorom liječnika.​

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
7.6 ° C
8.3 °
6.1 °
88 %
1.5kmh
40 %
Čet
8 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: