13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Policija traži ‘romantičnog prevaranata’: Obećao da će se preseliti kod nje. Dala mu 100.000 kn

Pročitajte još:

Žena je preko interneta u više navratra uplatila veći iznos muškarcu koji ju je doveo u zabludu da će joj se, po odlasku u mirovinu, preseliti. Navodno je prevarena za više od 100.000 kuna

U tijeku je kriminalistička istraga koju provode policajci iz Vrpolja, nakon što su dobili prijavu 65-godišnje žene kako je prevarena.

Radi se o internet prijevari kojom je spomenuta 65-godišnjakinja materijalno oštećena za više od 100 tisuća kuna.

Brodsko-posavska policija je priopćila kako kriminalistički istražuje navode iz prijave žene s područja Slavonskog Broda koja se im požalila da je prevarena. Riječ je, kažu, o internetskoj prevari kojom je 65-godišnjakinja oštećena za ukupno više od 100 tisuća kuna nakon što je od ožujka, putem jedne od društvenih mreža, ostvarila virtualni kontakt s muškarcem te povjerovala njegovim tvrdnjama da će joj se preseliti po odlasku u mirovinu.

Ona mu je u više navrata uplatila veći novčani iznos za troškove transporta i carinjenja “paketa” koje joj je poslao.

Žene, budite oprezne u internetskoj komunikaciji s nepoznatima
Iz policije i ovoga puta upozoravaju kako sve češće bilježe slučajeve tzv. romantične prevare te upozoravaju građane, osobito žene, da budu oprezne pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Napominju kako prevaranti tragaju za žrtvama kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, služeći se raznim načinima obmane, pružaju lažnu pažnju i sl.

“Romantični prevaranti” pritom kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također, mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Policija zato poziva građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama preko društvenih mreža.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.8 ° C
16.7 °
13.7 °
37 %
3.6kmh
20 %
Sub
16 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: