6.6 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Prikolica puna maturanata se prevrnula kod Labina! Ozlijeđeno oko 30 maturanata!

Na mjestu nesreće su policija i vatrogasci, a stigla je i Hitna pomoć

Pročitajte još:

Prilikom prevrtanja traktora ozlijeđeno je tridesetak maturanata labinske srednje škole Srednje škole Mate Blažine na Norijadi, javlja Jutarnji list. Svi su izvan životne opasnosti.

Kako se navodi, maturanti su se vozili na prikolici traktora koja se prevrnula na cesti između Labina i Prtloga.

Pet timova Hitne pomoći je odmah stiglo, a mladi su trijažirani i razvrstani prema vrstama ozljeda te će biti zbrinuti u KBC-u Rijeka i u Općoj bolnici Pula, otkrila je za Jutarnji list Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

Istarski.hr javlja kako je riječ o skupini maturanata Srednje škole Mate Blažina iz Labina.

Oni su nakon proslave posljednjeg dana škole iz Labina krenuli na proslavu u Prtlog na dva kamiona i dva traktora.

Negdje na cesti za Dugu Luku, na nizbrdici, došlo je do prevrtanja prikolice.

– To su jaki zavoji do uvale, djeca su krvava i natučena, Hitna ih je zbrinula i voze ih za Pulu. Bit će dobro – rekla nam je majka maturanata koji su bili u automobilu iza traktora.

Prikolica puna maturanata
Foto: Robi Selan/Istarski.hr

U regulaciju prometa uključili su se gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj, a na mjesto nesreće uputio se i župan Boris Miletić.

Otkazana proslava u Prtlogu
Potreseni ravnatelj labinske srednje škole Đani Žufić rekao je za Jutarnji list da su srećom svi maturanti zbrinuti. Istaknuo je da je velika proslava maturanata u Prtlogu dana otkazana.

“Svi su zbrinuti, a nitko nije životno ugrožen. Svi su otišli kućama, čekamo izvješće iz bolnica. Običaj je naših maturanata da nakon proslave u školi idu prema Prtlogu gdje imaju privatnu proslavu. Tako je bilo i danas. Najprije su kraj škole proslavili ispred škole u 9.30 sati, pa smo išli do gradonačelnika i onda su oni krenuli na svoju privatnu proslavu. Zadnjih 10 godina slave na ovaj način da s traktorom i prikolicom idu prema mjestu. Ovaj put su otkazale kočnice, kako smo čuli na terenu i dogodila se nesreća. Inače, na proslavi je trebalo biti 120 maturanata”, rekao je Žufić za Jutarnji.

‘Tanka je nit između zabave i tragedije’
Istarski župan Boris Miletić poručio je da je izbjegnuta velika tragedija. Načelnik Kozlevac potvrdio je da prema prvim informacijama, srećom, nitko nije ozbiljno ozlijeđen, te kako su na mjestu događaja policija, vatrogasci, liječničke službe te brojni građani.

Riječ je o skupini maturanata Srednje škole Mate Blažina iz Labina koji su nakon proslave posljednjeg dana škole iz Labina tradicionalno krenuli na proslavu u Prtlog te je u jednom trenutku na jednoj nizbrdici došlo do slijetanja, a time i prevrtanja prikolice.

“Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom nitko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak”, izjavio je istarski župan Boris Miletić za Hinu.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.6 ° C
8.3 °
4.9 °
58 %
4.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
19 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: