9.4 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Pripremite se na nove vrućine, a onda stiže preokret sa žutom kišom

Pročitajte još:

Pretežno sunčano i vruće. Uz umjeren i jak razvoj oblaka ponekog lokalnog pljuska može biti poslijepodne u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla, uglavnom po kotlinama Gorskog kotara i Like.

Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu i jugoistočni, a na jugu navečer sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 29 do 34 °C, vremenska je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu.

DHMZ je za četvrtak izdao žuto i narančasto upozorenje zbog visokih temperatura. Spomenuto zatopljenje posljedica je pritjecanja zračne mase porijeklom sa sjevera Afrike. Snažni visinski vjetrovi sa saharskog područja donose veću količinu pustinjske prašine i pijeska pa će oborine, gdje ih uopće bude u petak, sadržavati velike količine pijeska. Zbog toga će biti žute boje.

U petak, navodi DHMZ, će biti vrlo promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, lokalno moguće i jače nevrijeme. Kiša će ponegdje i izostati, vjerojatnije u dijelu Dalmacije. U dane vikenda pretežno, u unutrašnjosti djelomice sunčano, no ne sasvim stabilno pa treba računati na poneki pljusak ili kratkotrajnu kišu, posebice u unutrašnjosti. U unutrašnjosti će u petak puhati slab i umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, potom sjeverni i sjeverozapadni, na istoku i jak. Na Jadranu će zapuhati sjeverozapadnak, u petak u prvom dijelu dana i pojačan, a u nedjelju uz obalu i bura. Vrućina će popustiti, osobito u unutrašnjosti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
8.5 ° C
8.8 °
6 °
76 %
5.7kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: