24 C
Zagreb
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Ravnatelj šokiran fotografijama pijanke u Općoj bolnici Zadar: Neugodno smo iznenađeni, istražit ćemo to

Ravnatelj OB-a Zadar Željko Čulina i sam je, kaže, ostao neugodno iznenađen informacijama, a objasnio je i što će dalje poduzeti.

Pročitajte još:

Nakon što je predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić objavio fotografije na kojima navodno medicinske sestre Opće bolnice Zadar tijekom radnog vremena ispijaju alkohol i fotografije objavljuju na društvenim mrežama, o slučaju se oglasio i ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

– Nastavno na medijske objave koje se odnose na navodnu konzumaciju alkohola od strane djelatnika Opće bolnice Zadar u prostorijama ustanove, ovim putem Vas želimo izvijestiti da smo i sami neugodno iznenađeni viđenim. Opća bolnica Zadar će u žurnom roku provesti propisan postupak u svrhu utvrđenja svih činjenica i okolnosti navedenog događaja. Po završetku postupka primijenit će se odgovarajuće mjere. Svakako treba istaknuti da su medicinske sestre stup zdravstvene njege i cjelokupnog sustava te ovakav, nepromišljeni potez neće umanjiti njihovu važnost i doprinos u radu Opće bolnice Zadar.

Osuda alkoholiziranja na radnom mjestu stigla je i iz sindikata.

– Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje. Zakonom o radu sve je jasno rečeno. Zabranjeno je bilo kakvo držanje alkohola na radnom mjestu, nikakva konzumacija, a za ovaj slučaj no pretpostavljam da je bila specifična situacija. Medicinske sestre, koliko je meni poznato nisu dosad napravile ovakvo nešto pa je ovo, rekla bi, izvanredna situacija, a najbolje će biti čuti i njihovu stranu priče, pa njihove nadređene odnosno ravnatelje o možebitnim posljedicama – rekla je Dajana Subić, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Zadarske županije.

Što je dovelo do navodnog slavlja nije poznato, a na fotografijama s Instagrama vidi se da je tagirana zadarska bolnica.

– Ovakav slučaj ne pamtim da se ikad dogodio u Općoj bolnici Zadar, a na ovoj funkciji sam preko 25 godina, u svakom slučaju takav čin je ishitren i nepotreban i šteti svim onim vrijednim i požrtvovnim sestrama koje savjesno obavljaju svoj posao – kazala je, Subić te dodala: “Etički kodeks medicinskih sestra i tehničara ne dozvoljava takvo ponašanje u zdravstvenim ustanovama. Nadam se da će svima ovo biti jedna dobra opomena.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
24 ° C
24.4 °
21 °
41 %
6.2kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
22 °
Sri
14 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: