21.2 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Šok krajem tjedna! Živa se penje do 34 stupnjeva, ostatak tjedna donosi totalnu promjenu vremena

Pročitajte još:

Četvrtak donosi češće nestabilnosti, pljuskove praćene grmljavinom, koji mogu biti lokalno izraženiji, u unutrašnjosti prije svega, ali i na sjevernom Jadranu

Nakon početnog zahladnjenja čeka nas dodatan pad temperature. Tako će u Slavoniji i Baranji te osobito u Dalmaciji u srijedu prevladavati sunčano, a u ostalim krajevima naoblaka će biti promjenjiva, na zapadu popodne uz moguće malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Diljem zemlje jutros vlada pretežno vedro vrijeme, jedino na zapadu ima pojačane naoblake i te pljuskova u Gorskom kotaru i sjevernom Jadranu.

Na moru puše bura, osobito je jaka pod Velebitom što otežava promet. Bura će u nastavku dana oslabjeti i postupno okretati na sjeverozapadni vjetar.

Nestabilnosti su moguće i u nastavku dana, ponajviše na zapadu u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 34 °C, dok će u gorju biti nešto hladnije, prognozira DHMZ.

Prognoza za vikend
U četvrtak će nestabilnosti biti češće te se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji, osobito na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, duž obale između 21 i 26 °C. Najviša dnevna većinom od 29 do 32, no u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj između 24 i 28 °C.

U petak također kiša koja je osim u unutrašnjosti moguća i u Dalmaciji. Temperature će svuda biti u padu, a na Jadranu će ponovno zapuhati bura. U subotu je vjerojatnost kiše manja, a ovaj tjedan donosi predah od velikih vrućina koje će se vratiti sljedećeg tjedna.

Temperature mora
Iako je posljednjih dana u gorju i u unutrašnjosti bilo nešto manje vruće nego proteklog tjedna, u Dalmaciji su temperature i dalje bile visoke što je doprinijelo i visokim temperaturama mora koje su na nekim dijelovima Jadrana dosegle i neugodnih 30 stupnjeva što je izazvalo pomor riba.

More je i danas izrazito toplo, a najviša temperatura mora jutros u 7 sati izmjerena je na Mljetu i iznosila je 29,7 stupnjeva.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: