15.1 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Splitskom divljaku sudac vratio motor: ‘Nije bio kažnjavan pa oduzimanje nije bilo opravdano’

Pročitajte još:

Adrian Petričević, splitski divljak koji na društvenim mrežama objavljuje videosnimke divljanja i tako bitno olakšava posao policiji, dobio je 80 dana zatvora i 14 tisuća kuna novčane kazne nakon ponovljenog suđenja o nizu prometnih prekršaja koje je počinio od 7. studenog 2019. godine na području Splita, što je i evidentirao na objavljenoj video snimci.

Po žalbi branitelja Marija Vukovića predmet je ponovno vraćen na suđenje. U žalbi se navodi da se dogodila bitna povreda prava koja se odnosi na odluku o privremeno oduzetim predmetima.

Vozačka mu oduzeta na dvije godine
Sudac je ispravio odluku unatoč tome što je Općinsko državno odvjetništvo tražilo da se predmeti trajno oduzmu. Sudac je odredio da se privremeno oduzeti predmeti vrate Petričeviću. Mladić će dobiti natrag svoj motor Suzuki kojim je počinio prekršaje. Oduzeti su mu i ključevi za paljenje te rezervoar, koji će mu također biti vraćeni.

Premda je Petričević dobio motor natrag, on ne bi trebao ponovno voziti jer mu je prošle godine policija ukinula vozačku na dvije godine zbog velikog broja negativnih bodova. Sudac koji mu je vratio Suzuki izrekao mu je zabranu upravljanja motornim vozilom A kategorije, također u trajanju od dvije godine.

Zašto mu je motor vraćen?
U obrazloženju piše zašto je Petričeviću vraćen motor pa se navodi da od počinjenja prometnih prekršaja Suzukijem mladić nije kažnjavan.

“Ovaj sudac nije prihvatio prijedlog podnositelja optužnog prijedloga da se okrivljeniku oduzme motocikl marke Suzuki GSX R1000 s obzirom da okrivljenik od dana donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a koji je na snazi od 1. kolovoza 2019., nije bio pravomoćno kažnjavan, odnosno, od dana primjene navedenih izmjena Zakona okrivljenik do ovog slučaja nije bio, niti jednom evidentiran kao počinilac prekršaja iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a što proizlazi iz potvrde Ministarstva pravosuđa, Uprave za kazneno pravo, Odjela za prekršajne evidencije.

Po mišljenju ovog suca ne bi bilo opravdano da se predložena mjera oduzimanja motocikla donese jer bi to u konkretnom slučaju značilo remećenje okrivljenika u mirnom uživanju vlasništva navedenog predmeta, čime bi okrivljenik snosio pojedinačni prekomjerni teret pa je stoga ovaj sudac odlučio da nema uvjeta za izricanje navedene mjere oduzimanja motocikla radi čega je navedeni prijedlog podnositelja optužnog prijedloga odbijen”, stoji u obrazloženju koje je objavio Dalmatinski portal.

U ovom postupku Petričević je bio prijavljen za čak 15 prekršaja. Kroz križanja je prolazio na crveno svjetlo, nekoliko puta je Ulicom Domovinskog rata projurio brzinom od 205 km/h, Marjanskim tunelom je vozio 198 km/h, Dubrovačkom ulicom 150 km/h, a vozio je i u krivom smjeru te je pretjecao u tunelu.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.5 ° C
17.2 °
14.1 °
48 %
8.8kmh
20 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: