9.4 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Europu očekuje pakleno vruće ljeto: Vrućine će razbijati oluje

Pročitajte još:

Periode vrućeg vremena povremeno će prekidati jake fronte koje mogu donijeti opasne vremenske prilike uz grmljavinske pljuskove i oluje koje bi mogle vrlo nepovoljno utjecati na poljoprivredu, naročito na žitarice, kukuruz, ali i neke povrtne kulture.

Prema sezonskoj prognozi koju je danas objavio Accuweather, Europu očekuje pakleno vruće ljeto, a odstupanja će najizraženija biti na Balkanu gdje će se maksimalne vrijednosti kretati oko rekordnih. Broj dana s temperaturama višim od 32 °C bit će značajno veći u odnosu na prosjek, piše Istramet.

Periode vrućeg vremena povremeno će prekidati jake fronte koje mogu donijeti opasne vremenske prilike uz grmljavinske pljuskove i oluje koje bi mogle vrlo nepovoljno utjecati na poljoprivredu, naročito na žitarice, kukuruz, ali i neke povrtne kulture. Ipak, kiša će biti dobrodošla, a signal za sušu nešto je manji u odnosu na prošlu godinu.

Što takva prognoza znači za Istru i okolicu? Nadolazeće ljeto vjerojatno će biti slično onom iz 2017. godine, a ekstremniji scenarij ne isključuje reprizu 2012. godine.

Ljeto će biti dugo i vruće, ali moglo bi biti bogato brzim frontama sa sjeverozapada kontinenta, tzv. shelf cloudovima, tramontanama i potencijalno opasnim vremenskim prilikama.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
8.5 ° C
8.8 °
6 °
76 %
5.7kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: