12.8 C
Zagreb
Subota, 15 lipnja, 2024

U osječkom centru Klasje potvrđeno neprimjereno ponašanje djelatnice prema djeci

Nakon dojave o neprimjerenom ponašanju djelatnice prema djeci smještenoj u osječkom dječjem centru "Klasje," Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u toj je ustanovi provelo inspekcijski nadzor, kojim su potvrđeni navodi iz zaprimljene dojave.

Pročitajte još:

Ministarstvo je 7. srpnja provelo izvanredni inspekcijski nadzor u osječkom Centru za pružanje usluge u zajednici “Klasje”, povodom zaprimljene obavijesti kako je na društvenoj mreži objavljena audio snimka na kojoj se čuje dječji plač i odrasla osoba koja se djeci obraća pogrdnim i izrazito neprimjerenim riječima, stoji u odgovoru Ministarstva na upite medija.

Navodi se kako je inspekcijski nadzor proveden sukladno odredbama Pravilnika o sadržaju i načinu provođenja inspekcijskog nadzora u djelatnosti socijalne skrbi. Pregledana je dokumentacija, obavljen razgovor s ravnateljem i djelatnicima te obilazak smještenih korisnika.

Dodaju kako su nakon provedenog nadzora, potvrđeni navodi iz zaprimljene obavijesti te kako je ravnatelj Centra, nakon dobivenih saznanja o neprimjerenom ponašanju djelatnice, poduzeo radnje sukladno Zakonu o radu te izrekao pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa

Nastavno na utvrđene činjenice, inspekcija Ministarstva poduzet će odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti te, obavijest o utvrđenim činjenicama dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu i nadležnoj komori. Naredit će se i poduzimanje daljnjih radnji prema navedenoj djelatnici, a u svrhu zaštite prava i dobrobiti smještene djece kao najranjivije skupine korisnika u sustavu socijalne skrbi, ističu u nadležnom Ministarstvu.

Ravnatelj “Klasja” Vedran Škugor izjavio je Hini kako u Centru čekaju rješenje inspekcijskog nadzora, po kojemu će dalje postupati.

Po saznanju o izgredu proveli smo, prema Zakonu o radu i našem Pravilniku, sve potrebne radnje iz naše nadležnosti, a o događaju je obaviještena i policija, jer u pitanju su zaštita prava djece, istaknuo je Škugor.

Ističe kako o spornoj audio snimci još ne može govoriti, ali kako ta ustanova definitivno ne podržava i osuđuje verbalni ili bilo kakav drugi oblik nasilja nad djecom.

Smatramo kako je to definitivno i isključivo izoliran slučaj, jer se kod nas radi maksimalno profesionalno i odgovorno, i iznimno mi je žao što nam se dogodilo nešto što nikako ne možemo opravdati, kazao je Škugor dodavši kako Centar trenutno skrbi za više od 200 korisnika, na 14 lokacija u Osječko-baranjskoj županiji.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
13.6 ° C
14.9 °
10.8 °
89 %
1kmh
4 %
Sub
28 °
Ned
27 °
Pon
30 °
Uto
32 °
Sri
35 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9310
GBP
1,1861
CHF
1,0370
CNY
0,1285
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: