23.3 C
Zagreb
Subota, 1 lipnja, 2024

USKOK je ubacio u petu brzinu: Više uhićenih zbog mita, među njima sudac i bivši gradonačelnik

Istražitelji su im jutros pokucali na vrata, a nova uskočko-policijska akcija pokrenuta je zbog koruptivnih djela, odnosno primanja i davanja mita te pogodovanja oko zapošljavanja

Pročitajte još:

Istražitelji su po nalogu USKOK-a upali jutros u Hrvatsku elektroprivredu (HEP), doznaje 24 sata. Službenih informacija nema, ali neslužbeno doznaju da su došli po dokumente vezano za plinsku aferu u kojoj je HEP kupovao plin po višim cijenama, a zatim se prodavao po jedan cent jer je bio višak.

Radi se o aferi u kojoj je HEP po Vladinoj uredbi kupovao sav plin koji proizvodi Ina po cijeni od 47,6 eura. Preuzimao je plin po toj cijeni i, kada je već napunio skladišta, nije imao gdje s plinom. Viškovi su ostajali u transportnom sustavu i prodavani su po cijenama od jednog centa do 34 eura.

Oglasio se USKOK

Uhićenja i hitne dokazne radnje rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Požeško-slavonske županije, a odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Budući da jedna osoba u odnosu na koju se provode navedene radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti, od Državnog sudbenog vijeća zatraženo je skidanje imuniteta što je DSV i odobrio.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, poručili su u priopćenju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.3 ° C
24.4 °
19.1 °
51 %
7.2kmh
0 %
Sub
22 °
Ned
27 °
Pon
18 °
Uto
24 °
Sri
27 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9211
GBP
1,1732
CHF
1,0204
CNY
0,1272
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: