22.7 C
Zagreb
Petak, 17 svibnja, 2024

Vozač saniteta oduševio sve: Kombi saniteta se pokvario, Jure čovjeka odvezao svojim autom: Nosio bih ga na rukama

Nije bilo druge. Da je trebalo, nosio bih ga na rukama. Nije bilo razmišljanja, izjavio je kasnije vozač sanitetskog vozila, Jurica Alavanja

Pročitajte još:

Barba je u Zadru, napisao je za Hitnu 194 Jurica Alavanja, vozač saniteta nakon što je uspješno dovezao pacijenta na prijeko potrebnu dijalizu s Paga u Zadar. Tog jutra, baš kao i svakog prethodnog, došao je na posao. Čim je stigao, pokušao je upaliti kombi, no on se pokvario.

“Došao sam jutros u smjenu. Krenuo upaliti kombi, a on ni čuti. Zovem Zadar da pošalju kombi po čovjeka da ga odvedu na dijalizu.

Govore da ne mogu, da su na dva auta za cijeli Zadar. Onda zovem pacijenta koji treba na dijalizu, može li ga netko od njegovih odvesti na dijalizu. Kaže da nema tko. Žena mu ne vozi, sin mu nije na Pagu i šta ću, rekao sam: ‘Barba, ništa, doći ću svojim privatnim autom pa idemo.’

Govore da ne mogu, da su na dva auta za cijeli Zadar. Onda zovem pacijenta koji treba na dijalizu, može li ga netko od njegovih odvesti na dijalizu. Kaže da nema tko. Žena mu ne vozi, sin mu nije na Pagu i šta ću, rekao sam: ‘Barba, ništa, doći ću svojim privatnim autom pa idemo.’

Od Paga do Zadra u jednom smjeru ima 55 km. Barba je u Zadru!” napisao je Jurica za Hitnu 194 po dolasku, a njegova je poruka podijeljena na Facebooku.

“Da je trebalo, nosio bih ga na rukama”
“Humanost na djelu… Bog te blagoslovio, dobri čovječe”, “Sramiš li se, Vili Beroše? Svaka čast kolegi”, “Predivna gesta, naklon do poda”, “Sustav na dobroj volji dobrih ljudi”, samo su neki od komentara ljudi ispod objave.

Vozač se kasnije oglasio za Dnevnik.hr o situaciji. “Čovjek je morao otići na dijalizu kako tako. Nije bilo druge. Da je trebalo, nosio bih ga na rukama. Nije bilo razmišljanja”, ispričao je i dodao: “Ja sam svjestan da bih nastradao da se nešto dogodilo, ali ideš – ako prođe, prođe.”

I prošlo je. Pacijent koji svaki tjedan tri puta mora ići u Zadar na dijalizu i ovog je ponedjeljka stigao na vrijeme. Njegova supruga je zahvalila Jurici, ali i svim drugim radnicima saniteta koje je upoznala zbog bolesti muža.

Supruga pacijenta: Njegov nedolazak na dijalizu znači smrt
“Srce mi je puno jer je Jure napravio to što je napravio i sreća da ga je dovezao tamo i nazad. U pitanju je život, njegov nedolazak na dijalizu znači smrt. Sreća je što imamo ljude kao što je Jure, koji ga je na svoje ruke odvezao”, navela je.

“Beskrajno sam zahvalna Juri, koji je i inače takav sa suprugom, pun razumijevanja i pazi na njega, ali naši djelatnici ne mogu ništa napraviti bez automobila”, dodala je.

Jurica je objasnio da mu se nije prije dogodilo da nema čime prevesti pacijenta, ali istaknuo je kako imaju samo dva vozila za cijeli Zadar. “Situacija je ravna kriminalu, užas i katastrofa. Ne znam dokle će ovako. Nema vozila, a i ovo što imaju je na izdisaju”, poručio je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
21.5 ° C
22.2 °
19.3 °
53 %
4.1kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
25 °
Ned
26 °
Pon
22 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: