9.3 C
Zagreb
Utorak, 19 ožujka, 2024

Zdravko Marić dao ostavku: Već se zna i razlog zašto odlazi…

Pročitajte još:

Marić je navodno o svemu obavijestio Andreja Plenkovića. Premijer je za sutra sazvao uži kabninet Vlade, a nakon toga i sastanak parlamentarne većine

Iako se o njegovu povlačenju šuška već neko vrijeme, informacija je držana u strogoj tajnosti, a sutra će biti službeno priopćena nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

Njegov je odlazak, kako se neslužbeno doznaje, osobne prirode i nema veze s političkom situacijom. U ulaskom Hrvatske u eurozonu, za što se još samo čeka formalna potvrda Vijeća EU idući tjedan, Marić je ispunio svoje političke ambicije.

Kako pak doznaje HRT, kandidat za novog ministra financija je Marko Primorac.

Mediji kao razlog ostavke spominju osobne razloge, no Marić se trenutno nalazi usred afere “Produženi vikend” koju je još u ožujku otkkrio Net.hr. Ministar je boravio u hotelu Bellevue na Malom Lošinju u luksuznom apartmanu u lipnju 2019. godine, a radi se o hotelu u vlasništvu tvrtke Jadranka koja je povezana s ruskim vlasnicima, a o sankcijama tvrtkama bliskim Putinovu režimu odlučuje, uz ostale, upravo ministar Marić.

Na ostavku je reagirao Nikola Grmoja iz Mosta. “Bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom. Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije: Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi. Uglavnom, sad je i zadnjem plenkistu u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost! Vrijeme je za nove izbore!”, poručio je saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja putem Facebooka.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.2 ° C
7.7 °
4.3 °
57 %
3.1kmh
100 %
Uto
10 °
Sri
15 °
Čet
18 °
Pet
16 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: