6.3 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

‘Lepa Marina’ i njen otac Buda Banana pali s 1,4 tone kokaina: Sudac im je kum i pustio ih je

Pročitajte još:

Kokain vrijedan oko stotinu milijuna eura u Crnu Goru je uplovio u kontejnerima s bananama 24. kolovoza, pod liberijskom zastavom u brodu MSC Charlote

U rekordnu zapljenu preko tonu kokaina, u epicentru narko-afere, selu Mojanovići u Zeti u Crnoj Gori, umiješani su otac i kćer, Budimir (66) i Marina (27) Krstović. Situaciju je pokušao spasiti njihov kum, Radomir Ivanović, istražni sudac podgoričkog Višeg suda. Tajnu akciju crnogorska policija je nazvala ‘Akcija 187’.

Kokain vrijedan oko stotinu milijuna eura u Crnu Goru je uplovio u kontejnerima s bananama 24. kolovoza, pod liberijskom zastavom u brodu MSC Charlote, a koji je prethodno bio usidren u slovenskoj luci Kopar. Iz broda su paketi utovareni u hladnjaču registarskih oznaka PG 353 GA koja je pakete ‘banana’ dovela do Krstovićeva skladišta.

5358404 kamion ff
Foto: Uprava policije CG

Službenici Uprave prihoda i carina u dogovoru sa službenicima Uprave policije na carinskom terminalu namjerno su propustili kamion koji je prevozio preko tonu kokaina kako bi vidjeli gdje će droga završiti. No, Krstovići su upali u policijsku zamku. Policija je u Krstovićevom skladištu pronašla 1.205 paketa kokaina pakirane po kilogram i označene s ‘COVID’. Droga navodno pripada škaljarskoj kriminalnoj skupini, a stigao je iz Južne Amerike.

Osumnjičeni otac i kćer privedeni su na 30 dana, a igrom slučaja, istražni sudac za ovaj slučaj bio je Radomir Ivanović, sudac podgoričkog Višeg suda i Krstovićev kum.

On ih je pustio da se od optužbi za neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga brane sa slobode što je izazvalo burnu reakciju crnogorskih državnih organa i tamošnje javnosti.

– Nema dokaza da su Krstovići umiješani u ovaj šverc kokaina. Smatram da se mjera pritvora određuje izuzetno, ali sam umjesto pritvora odredio mjere nadzora tako što sam im oduzeo putne isprave, tako što sam im zabranio da napuste mjesto boravka u Crnoj Gori. I da se svakog mjeseca javljaju Upravi policije – rekao je Ivanović za crnogorske medije i potvrdio da je u kumstvu sa spomenutom obitelji, piše Blic.

Buda Banana i Lepa Marina

Budimir Krstović, poznat kao Buda Banana, kao i njegova kćer Marina, bave se uvozom južnog voća u Crnu Goru. Njegova tvrtka San Francisco već je dvije godine u stečaju, a navodno je povezan i sa tvrtkom Fruit World koja se također bavi trgovinom voća i povrća.

Krstović je 2015. godine, nakon ostavke Predraga Saše Danilovića, bio član radne komisije koja je vodila KK Partizan. Košarkaške utakmice je često posjećivala i njegova kćer Marina koja je nestala s društvenih mreža, a sve snimke na kojima se pojavljivala, među kojima i s utakmica, izbrisane su.

1

Kristina Bogdanović, crnogorska Influencerica, najbolja je prijateljica Marine Krstović, a na Instagramu je često dijelila njihove zajedničke fotografije. Kristina je, kao i Marina, nakon uhićenja obrisala svoj profil na društvenim mrežama.

2

Radnu skupinu, osim Krstovića, činile su i Mirko Tišma iz Demokratske stranke, sudac Ilija Dražić te bivši košarkaši Dragan Todorić i Mlađan Šilobad. Za novog predsjednika je izabran Nikola Peković, nekadašnji igrač NBA. On je javnosti poznat kao kum Duška Šarića, brata narko-bosa Darka Šarića, prenosi Blic.

Budimir je stric Igora Krstovića, pripadnika škaljarske kriminalne skupine iz Kotora, čiji je vođa Jovan Vukotić, a upravo ga ova narko-akcija s kokainom u paketu banana dovodi u vezu sa spomenutim crnogorskim klanom.

Igor (35) je 28. siječnja ove godine, u istom mjestu gdje je pronađen kokain, zadobio 27 prostrijelnih rana na rukama i nogama dok je vozio svoj automobil Mercedes. U njemačkoj bolnici u Hannoveru liječenje je platio 100.000 eura, a tamošnje vlasti posumnjale su da je novac potekao iz ilegalnih poslova, piše Kurir. Posljednji put uhićen je 2017. godine, a tijekom pretresa njegove kuće, policija je pronašla 180.000 eura u gotovini te ugovore o nekretninama i automobilima.

Dušan Krstović, Budimirov brat, 2001. godine bio je otet u Novom Sadu nakon noćnog izlaska. Od Budimira su tražili 3,5 milijuna eura, no policija ih je uhvatila i zatvorila.

‘Nije kum dugme’

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović komentirao je odluku puštanja osumnjičenih za krijumčarenje preko tone kokaina da se brane sa slobode.

– Netko želi obezvrijediti sve što Vlada napravi. Zaplijena te droge povijesni je rezultat u akciji koja ima globalni karakter – rekao je te dodao da sudca Radomira Ivanovića moraju maknuti s rada na tom slučaju.

– Odluka da se brane sa slobode njemu će služiti na čast – dodao je.

– Ne postoji mafija koja nije napadnuta u posljednje vreme. Rezultati borbe protiv kriminala se isporučuju. To što druge institucije sistema ne mogu pratiti i to je dobra poruka međunarodnoj zajednici – kaže potpredsjednik Vlade Crne Gore. Vrijednost jedne pošiljke kokaina jednaka je vrednosti pet superluksuznih bolnica i deset tvrtki – dodao je.

Građani Mojanovića potreseni su blokadom sela i nevjerojatnom policijskom akcijom koja se tamo odvijala, prenosi 24sata.hr
Neki misle da je riječ o namještaljki, a kumsku veza sudca i obitelji komentiraju sa ‘Pa, nije kum dugme!’. Neki su pak primjetili u selu sumnjive automobile raznih registracija: ‘Mislili smo da su turisti koji obilaze svoje prijatelje, a i more im nije daleko. Ovom jadu nitko se nije mogao nadati – rekao je jedan od mještana.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
3.3 ° C
6.5 °
0.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: