6.3 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Liječnica Magdalenić osjeća posljedice i godinu dana nakon Covida: ‘Bila sam zdrava, nalazi su me šokirali‘

Pročitajte još:

Liječnica iz čakovečke bolnice Ana Magdalenić gotovo godinu dana nakon preboljenja koronavirusa još uvijek osjeća posljedice. Zarazila se na radnom mjestu, na odjelu ortopedije, u prosincu prošle godine, piše HRT.

– Mislila sam da ću se vratiti na posao nakon 10 dana, koliko je bilo trajanje izolacije. Međutim nakon 10 dana i dalje sam imala temperaturu. Nakon toga mi se javio pritisak u prsima koji je praktički bio stalan, govori Magdalenić, dr. med., specijalistica ortopedije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Uz to, teško je disala i brzo se umarala još tjednima. Vratila se na posao nakon gotovo tri mjeseca bolovanja. U međuvremenu je obavila pretrage čiji su je rezultati šokirali.

“Tek četiri-pet mjeseci nakon što sam bila zaražena covidom otkrilo se da imam perikardijalni izljev. To je voda oko srca”, rekla je.

Pregledima su otkriveni i ožiljci na plućnoj ovojnici, a nije mogla podići desno stopalo zbog upale živca. Iako se polako vraća “u formu”, ni 10 mjeseci nakon preboljenja nije potpuno zdrava.

“Ja sam prije toga bila zdrava, nisam imala probleme ni s pritiskom u prsima ni s otežanim disanjem, vozila sam bicikl 25-30 kilometra dnevno praktički bez problema. Bilo mi je jedino krivo što nisam dočekala cijepljenje koje je počelo u prvom mjesecu, a ja sam se zarazila taman prije toga”, istaknula je Magdalenić.

“Mislim da je jako bitno da se čim više ljudi cijepi”, naglasila je Magdalenić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
3.3 ° C
6.5 °
0.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: