6.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Maleni Šimun iz Županje ide na novu operaciju u Ameriku pa tješio obitelj: ‘Nemojte plakati, brzo ću doći…’

Pročitajte još:

Troipolgodišnji dječak Šimun Stojanović iz Županje danas je otputovao u Ameriku gdje ga čekaju nove, vrlo zahtjevne i složene operacije, piše Glas Slavonije. Šimun je rođen s rijetkim genetskim oštećenjem nogica i kralježnice, a svaka operacija, osobito ova preko oceana koja je zakazana 18. lipnja, nova je nada u normalan život.

Nemojte plakati, brzo ću ja doći, tješi tako maleni Šimun (4) obitelj i prijatelje dok se obitelj s njima u ponedjeljak pozdravljala prije novog puta u Ameriku. Malenog heroja upoznala je cijela Hrvatska nakon što su mu liječnici u Americi zbog bolesti amputirali lijevu nožicu.

Kako smo već izvještavali, Šimun je rođen s brojnim malformacijama, u nogicama mu je nedostajalo više od 25 kostiju, čašica kuka i cijelo koljeno lijeve noge, a imao je i dupliciranu bedrenu kost (femur). U rujnu 2019. podvrgnut je složenom zahvatu u bolnici na Floridi koji mu je omogućio da s pomoću proteze prvi put stane na noge i prohoda.

Vrhunski ortopedski stručnjak, dr. Dror Paley amputirao mu je lijevu natkoljenicu koja nije imala funkciju, od dupliciranog femura rekonstruirao je kuk i desno stopalo. Dječak se kući vratio nakon sedam mjeseci, a sada nastavlja svoju borbu za ozdravljenje. Operacija je određena za 18. lipnja, a dječak s roditeljima danas ponovno odlazi u Ameriku.

– Okvirno će liječenje trajati pola godine, a uključuje dvije operacije, u razmaku od dva i pol mjeseca, i fizikalne terapije. U prvoj će dr. Paley stabilizirati desni kuk i rekonstruirati desno stopalo, u drugoj će korigirati stabilizaciju desnog stopala – kaže majka Martina. U stopalu desne nožice, koja je inače zdrava, raste mu kost, pa gubi ravnotežu. HZZO je odobrio operaciju, i majka od srca zahvaljuje svima, a posebno liječniku iz Klaićeve, dr. Ribičiću, koji je Komisiji i predao zahtjev za liječenje u inozemstvu.

– Naš put je dug i, neki bi rekli, težak, ali kada vidimo sve rezultate i kada vidimo da naše dijete hoda, a nisu bile takve prognoze, ne možemo skriti oduševljenje samim time što korača – poručuju. Zahvaljuju svima koji su uz njih i koji im pružaju potporu.

– Hvala vam svima, dobri ljudi, jer u svakom koraku vidim djelić vas. Želimo zahvaliti za bezuvjetnu podršku, za svaku molitvu, lijepu riječ, za svaki zagrljaj, za nesebičnu pomoć, za sve! Za mene i moju obitelj ovo su neopisivo teški trenutci, psihički i fizički, emocionalno, materijalno… Ali Šimun je to zaslužio, svojim životom u ove tri godine naučio nas je toliko toga. Bez vas san o njegovu koraku ne bi bio moguć – poručuje majka i moli sve ljude dobre volje da i dalje budu s njima u molitvama.

Nakon povratka u Hrvatsku dječaka na Rebru čeka i operacija leđne moždine (dva strana tkiva koja su mu obuhvatila splet živaca u donjem dijelu leđne moždine, a evidentirana su početkom godine na MR-u), što im čini još jedan problem i neizvjesnost.

Svi koji žele pripomoći obitelji za troškove boravka u Americi mogu to učiniti uplatom na račun u Erste banci: HR3624020063103590525, na ime majke – MARTINA STOJANOVIĆ, Županja, opis plaćanja: Darovanje za zdravstvene potrebe – Šimun Stojanović. Za donacije iz inozemstva BIC/SWIFT je ESBCHR22.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.2 ° C
8.8 °
4.8 °
80 %
1kmh
0 %
Čet
7 °
Pet
14 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
8 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: